LE: Sveštenici povećali cene usluga

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: Sveštenici povećali cene usluga

Leskovac -- Pred veliku sezonu slava meštani pet sela u okolini Leskovca najavili su proteste zbog toga što je lokalni sveštenik povećao cene svojih usluga.

Paroh nije želeo da reaguje, već optužbe naziva "gnusnim lažima" i najavljuje tužbe.

Na poskupljenja namirnica, struje, gasa meštani sela u vučjanskom kraju kod Leskovca su, kažu - navikli. Ono što ih je navelo da zaprete protestima jeste poskupljenje usluga lokalnog sveštenika.

Teško >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žive, kažu, zato što je većina meštana radila u tekstilnoj industriji i ostala bez posla. Veru su zadržali, a parastosi, slave, krštenja i venčanja za njih su nezamislivi bez sveštenika.

Paroh nije želeo da komentariše navode meštana jer sve što se dešava, kaže, smatra sramotnim. Njegov advokat najavio je da će ipak dati izjavu, ako pronađemo nekog od meštana ko govori drugačije. U ovim selima to danas nije bilo moguće. Meštani kažu da su se pobunili tek kada su saznali da paroh u susednim selima od vernika uzima onoliko koliko mu daju.

Zahtev da se smanje cene obreda meštani nazivaju merom upozorenja.

Blizu je sezona slava, pa meštani očekuju da će se sve ubrzo razrešiti.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.