Subota, 10.12.2011.

12:29

LE: Sveštenici povećali cene usluga

Pred veliku sezonu slava meštani pet sela u okolini Leskovca najavili su proteste zbog toga što je lokalni sveštenik povećao cene svojih usluga.

Izvor: B92

Default images

Paroh nije želeo da reaguje, već optužbe naziva "gnusnim lažima" i najavljuje tužbe.

Na poskupljenja namirnica, struje, gasa meštani sela u vučjanskom kraju kod Leskovca su, kažu - navikli. Ono što ih je navelo da zaprete protestima jeste poskupljenje usluga lokalnog sveštenika.

Teško žive, kažu, zato što je većina meštana radila u tekstilnoj industriji i ostala bez posla. Veru su zadržali, a parastosi, slave, krštenja i venčanja za njih su nezamislivi bez sveštenika.

Paroh nije želeo da komentariše navode meštana jer sve što se dešava, kaže, smatra sramotnim. Njegov advokat najavio je da će ipak dati izjavu, ako pronađemo nekog od meštana ko govori drugačije. U ovim selima to danas nije bilo moguće. Meštani kažu da su se pobunili tek kada su saznali da paroh u susednim selima od vernika uzima onoliko koliko mu daju.

Zahtev da se smanje cene obreda meštani nazivaju merom upozorenja.

Blizu je sezona slava, pa meštani očekuju da će se sve ubrzo razrešiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: