Krasić: Dodatno oporezovati tajkune i strane banke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Dodatno oporezovati tajkune i strane banke

LESKOVAC -

Srpska radikalna stranka se zalaže za raspodelu nepošteno stečenog bogatstva tajkuna narodu, izjavio je danas na predizbornom skupu u Leskovcu potpredsednik te stranke Zoran Krasić dodajući da se radikali zalažu za ograničavanje kamatnih stopa.

"Želimo da raspodelimo nelegalno stečeno bogatstvo tajkuna narodu i da ograničimo kamatne stope banaka kako bi zaustavili pljačku već osiromašenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naroda", poručio je Krasić okupljenim simpatizerima i članovima stranke.

Krasić je ocenio kao neprihvatljivo da strane banke, kako je rekao, u Srbiji zaračunavaju kamatnu stopu nekoliko puta veću nego u sopstvenim zemljama.

"Na osnovu Bečkog sporazuma strane banke iznose 450 miliona evra godišnje iz zemlje. U redu je da banke imaju profit, ali na ekstra profit treba da plaćaju i ekstra porez", zaključio je Krasić.

Funkcionerka radikala Vjerica Radeta ponovila je stav te stranke da su predstojeći izbori referendum o opstanku Srbije.

"Obe proevropske opcije, naprednjačka i demokratska, pogubne su po Srbiju. Nikolić očekuje da će dobiti vlast i završiti započeto - uništenje Srbije", rekla je Radeta.

Radikali su u okviru predizborne kampanje danas obišli Leskovac, Medveđu, Crnu Travu, Vlasotince, Lebane i Bojnik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.