Kragujevački rukometaši pobedom u Beloj Palanci stavili tačku na uspešnu jesen

Izvor: KGsport.info, 09.Dec.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački rukometaši pobedom u Beloj Palanci stavili tačku na uspešnu jesen

Rukometaši Radničkog 1964 napravili su veliki iskorak ka plasmanu u Super ligu Srbije, pošto su sinoć u derbi meču 11. kola Super B lige Srbije pobedili u gostima ekipu Bele Palanke sa 26:25 (14:14).
Kragujevčani su pred ovaj susret imali dva boda prednosti u odnosu na Belopalančane i ekipu Dubočice iz Leskovca, pa im je i bod donosio epitet jesenjeg prvaka. Ipak, izabranici Aleksandra Radosavljevića još jednom su pokazali da imaju najkvalitetniji igrački kadar >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u ligi, pa su u uzbudljivoj završnici uspeli da dođu do celog plena.
Domaćin je tokom prvog dela susreta imao prednost, koja nije prelazila više od dva gola razlike, ali su Kragujevčani držali stvari pod kontrolom, tako da se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom – 14:14.
Početkom drugog poluvremena Radnički 1964 pravi seriju 3:0 i preuzima vođstvo koje čuva sve do 48. minuta, kada je domaćin pogotkom Ivana Veljkovića došao do rezultatskog poravnanja (20:20). Pokušavali su Kragujevčani da opet dođu do osetnije prednosti, ali su Belopalančani imali uvek spreman odgovor.
Poslednji minut je doneo dramu sa hepiendom za gostujući tim. Prvo je Vladimir Ristić izjednačio na 25:25, da bi nekoliko sekundi kasnije Veselin Stevanović svojim pogotkom doneo Kragujevčanima trijumf.
U redovima domaćina najefikasniji je bio Ivan Veljković sa 8 pogodaka. Isto toliko golova na drugoj strani je postigao najbolji strelac Radničkog 1964 Bojan Tomić.
Radnički 1964 je tako jesenji deo sezone u Super B ligi završio na liderskoj poziciji sa 21 bodom. Drugoplasirana Dubočica 54, jedina ekipa koja je uspela da izbegne poraz u susretu sa Kragujevčanima ove polusezone, sakupila je 19 bodova, dok je Bela Palanka sada treća sa 17 bodova.
Takmičenje u Super B ligi Srbije nastavlja se 23/24. februara, kada će kragujevački rukometaši ugostiti Topličanin iz Prokuplja.
Foto: Simona Blagojević
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Košarkaši Radničkog sigurni u susretu sa Rtnjem

Izvor: KGsport.info, 09.Dec.2018

Shodno očekivanjima, košarkaši kragujevačkog Radničkog trijumfovali su u susretu sa Rtnjem iz Boljevca, u okviru 11. kola Druge muške lige Srbije – 108:90 (33:14, 22:29, 30:22, 23:25).. Konačan ishod nagovešten je već u prvoj četvrtini, koju su Kragujevčani okončali sa dvocifrenom prednošću...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.