Košarkaši Aktavis Akademije osvojili 4. mesto na turniru u holandskom Groningenu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2023, 04:44

Košarkaši Aktavis Akademije osvojili 4. mesto na turniru u holandskom Groningenu

Juniorski tim leskovačke Aktavis Akademije je krajem maja bio učesnik košarkaškog turnira u Groningenu, gde su nakon 1. mesta u grupi na kraju takmičenja u konkurenciji timova iz Belgije, Nemačke i Holandije zauzeli 4. mesto.

Ekipa je bila pojačana sa nekoliko najboljih mladih košarkaša sa juga, a u grupi su Leskovčani ostvarili sve tri pobede. Redom su pobeđivani Hugo Akademija iz Belgije (76:63), ali i nemački Bajer Leverkuzen (73:57) i Hamburg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << (70:60).

Usledilo je polufinale protiv mlade reprezentacije Holandije, gde je jedinom srpskom predtavniku malo nedostajalo da dođe do još jednog trijumfa i plasmana u finale. Domaćin je bio bolji u neizvesnoj završnici i posle produžetka sa 79:74, pa su izabranici Milana Petrovića morali da se zadovolje utakmicom za 3. mesto. Ekipu činilo i par talentovanih igrača sa juga; foto: Aktavis akademija

Poraz u polufinalu uticao je na tim Aktavis Akademije, u meču za konačan plasman poraženi od Hugo Akademije iz Belgije koju su savladali u grupi (80:68).

Za 3 dana odigrali smo 5 veoma jakih utakmica. Na kraju smo zauzeli 4. mesto, ali uz pohvale mnogih da smo bili najbolja ekipa na turniru. Na ovom turniru smo se predstavili veoma dobro. Holandska publika nas je pozdravila velikim aplauzom i rekla da smo igrali najbolju košarku. Ostavili smo dobar utisak i nadamo se sa cemo i sledeće godine biti učesnici turnira - kažu iz leskovačkog tima.

Osim trenera Milana Petrovića sa ekipom su još putovali i direktor Vladan Stojiljković, ali i profesor niškog DIF-a i predstavnik KSS-a Miodrag Kocić.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.