Kombi pun migranata sleteo s puta, 40 povređenih

Izvor: RTS, 24.Feb.2015, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kombi pun migranata sleteo s puta, 40 povređenih

Četrdeset osoba je povređeno kada je kombi pun ilegalnih migranata sleteo s auto-puta, nedaleko od Donjeg Krajinca kod Leskovca. Vozač kombija pobegao sa mesta nesreće, saopšteno je iz MUP-a Srbije.
Nesreća se dogodila jutros nešto pre pet časova. Svi povređeni zbrinuti su u leskovačkoj opštoj bolnici.

Načelnik Urgentnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centra opšte bolnice Leskovac Milan Stojković rekao je za RTS da je većina migranata zadobila prelome i povrede mekog tkiva, ali da ima i povreda kičme.
Kod troje povređenih konstatovana je kvadriplegija, odnosno prekid kičmene moždine, precizirao je dr Stojković. U Urgentnom centru u Leskovcu kažu da ne pamte ovakvu nesreću.
Četvorica sa povredama kičmene moždine prebačena su u Klinički centar Srbije u Beogradu, a šestorica sa krvaranjem u mozgu i teškim povredama ekstremiteta u niški Klinički centar.
Preostalih 30, od kojih su četvorica životno ugrožena, smešteni su na pet odeljenja leskovačke bolnice 
Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović rekao je da su dvojica migranta koji su iz Leskovca prebačeni u Niš u životnoj opasnosti i da su zbrinuti na odeljenju neurohirurgije, prenosi Beta.
Radovanović je na konferenciji za novinare u Nišu rekao da su ti pacijenti priključeni na uređaje za disanje.
Teško su povređena još dvojica i zbrinuti su na Ortopediji, ali je njihovo stanje stabilno, te će uskoro će biti operisani.
Direktor Kliničkog centra u Nišu dodao je da su svi ti pacijenti za početak smešteni u posebne boksove jer su strani državljani, pa lekari najpre treba da utvrde da li su pre nesreće od nečega bolovali.
Migranti iz Sirije, Bangladeša i Nigerije ilegalno su ušli u Srbiju, a pretpostavlja se da su krenuli ka Mađarskoj, odnosno ka Evropskoj uniji.
Policija je saopštila da je vozač kombija pobegao je sa mesta događaja i da se preduzimaju "sve zakonom propisane mere i radnje na utvrđivanju svih činjenica vezanih za ovaj događaj".
Prema za sada nezvaničnim informacijama, vozač kombija niških registraskih oznaka je iz Merošine. Kombi je, inače, bio predviđen za prevoz robe, a ne putnika. 
Pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, s obzirom na to da se kombi, nakon što je sleteo s puta, zaustavio 150 metara dalje u njivi.
Saobraćaj na autoputu Koridora 10 između Leskovca i Niša tokom uviđaja nije prekidan.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sleteo kombi pun azilanata: Povređeno više od 30

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2015

Na autoputu između sela Donjeg i Gornjeg Krajinca kod Leskovca, jutros oko 04.30 časova sleteo je kombi "Iveco" u kome je bilo više od 30 azilanata, potvrdio je Tanjugu portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.