Klizište odseklo 60 domaćinstava

Izvor: juGmedia, 24.Jan.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizište odseklo 60 domaćinstava

LESKOVAC – Šesdeset domaćinstava u planinskim selima Bričevlje i Suševlje iznad Predejana odsečeno je noćas jer su bujični potoci povukli deo brda koje je zatrpalo puteve.

U tim selma nema ni električne enrgije jer je isključena zbog opasnosti od havarija.

„Na terenu smo i očekujemo dolazak mehanizacije da se rasčiste putevi kako bi se uspostavila veza sa meštanima ovih sela“, kaže Dejan Cakić, član Veća gada Leskovca zadužen za vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << situacije.

Između Predejana i Gredlice sinoć se izlila Južna Morava i od loklanog puta napravila svoje korito. Poplavljena su dvorišta i podrumi nedaleko od centra Grdelica, ali se reka u međuvremenu povukla.

„Ostalo je još oko pet metara puta pod vodom. Procenjujemo da više nema opasnosti. Mulj koji je ostao čiste meštani, a potom će se put oprati šmrkovima iz cisterni“, dodaje Cakić.

Meštani i pripadnici vatrogasne službe još crpu vodu iz poplavljeih domaćinstava kod Grdelice, ali i nekoliko kuća pored kanala u prigradskim selima Gornji Bunibrod i Guberevce, poplavljenih takođe od nekontorlisanih bujičnih potoka.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

BUJICA KOD PREDEJANA Odesečeno 60 domaćinstava zbog klizišta

Izvor: Blic, 24.Jan.2015

Šesdeset domaćinstava u planinskim selima Bričevlje i Suševlje iznad Predejana odsečeno je noćas jer su bujični potoci povukli deo brda koje je zatrpalo puteve...U tim selma nema ni električne energije jer je isključena zbog opasnosti od havarija...-Na terenu smo i očekujemo dolazak mehanizacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.