Izvor: JUGpress.com, 24.Feb.2020, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamerni orkestar “Amorozo” započeo devetnaestu sezonu

LESKOVAC

U holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra održana je konferencija za medije povodom najave 19. koncertne sezone Kamernog orkestra „Amorozo“. Premijerni koncert će biti održan u utorak, 25.02. u 20 časova, u Svečanoj sali Grada Leskovca, a zatim 1. marta sledi nastup na velikoj sceni Kolarčeve narodne zadužbine u okviru programa „Kolarčev >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << podijum kamerne muzike“. Publika će moći da čuje Šopenov koncert u f-molu za klavir i orkestar u interpretaciji mladog pijaniste Vladimira Aćimovića, dobitnika nagrade ArtLink za najperspektivnijeg mladog umetnika u Srbiji za 2019. godinu. Koncert za kontrabas i orkestar ruskog kompozitora Sergeja Kusovickog izvešće Nađa Sraničić, a jedanaestogodišnji violinista iz Niša, Aleksa Aćimović, će odsvirati prvi stav Bahovog koncerta u a-molu. Umetnički rukovodilac i dirigent ovog programa je proslavljeni violinista Jovan Bogosavljević.

U prethodinh 18 godina rada „Amorozo“ je održao preko 300 koncerta i nastupio sa preko 200 silista, kako sa afirmisanim imenima svetske i balkanske scene, ali i mladih talenata kojima je ansambl pruža podršku još od prvog dana osnivanja.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.