Kamenovani radnici EPS-a

Izvor: Mondo, 18.Maj.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenovani radnici EPS-a

Nepoznate osobe kamenovale su danas ekipu inkasanata leskovačke Elektrodistribucije koja je pokušavala da isključi struju zbog "samovlasnog priključenja", i pri tom povredile jednog radnika.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

U saopštenju Elektrodistribucije navodi se da se incident dogodio pre podne u Ulici Žrtava fašizma 64a u Leskovcu.

Tom prilikom kamenicama je lakše povređen elektromonter Slobodan Kocić, kome je pomoć ukazana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u urgetnom centru u Leskovcu.

"Ekipa Elektrodistribucije Leskovac je, radeći po nalogu za obustavu isporuke električne energije zbog samovlasnog priključenja, a nakon ranije utvrđene neovlašćene potrošnje na stambenom objektu, bila napadnuta od strane nepoznatih lica. Ova lica su zasula kamenicama radnike koji su izvršavali svoj posao. Slobodan Kocić je zadobio povrede na nozi i u predelu glave", navodi se u saopštenju.

U leskovačkoj Elektrodistribuciji godinama se ukazuje na problem ugrožavanja sigurnosti radnika, koji su "konstantno izloženi napadima bahatih pojedinaca".

"Radnici elektrodistribucije pri tome, samo izvršavaju svoj posao, u funkciji zaštite imovine državnog preduzeća – naplate prodate električne energije i sprečavanja krađe električne energije. Ovim putem još jednom apelujemo na nadležne državne organe da preduzmu mere i donesu propise kojima bi se trajno sprečili ovakvi napadi na naše radnike", zaključuje se u saopštenju tog državnog preduzeća.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.