Još dve krivične prijave protiv funkcionera

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Okt.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dve krivične prijave protiv funkcionera

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je dve nove krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da funkcioneri nisu prijavili imovinu Agenciji ili su dali lažne podatke o imovini, protiv pomoćnika gradonačelnika Grada Leskovca Milorada Mladenovića i člana nadzornog odbora Turističke organizacije Beograda Milenka Banovića.

Kako se navodi u saopštenju, Agencija je tokom ove godine podnela 12 krivičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prijava zbog postojanja osnova sumnje da funkcioner nije prijavio imovinu Agenciji ili je dao lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini.

Agencija za borbu protiv korupcije je već podnela deset krivičnih prijava u 2014. godini podnela protiv Saše Ljubinkovića, Vladana Skadrića, Đorđa Jovanovića, Slavice Đukić Dejanović, Predraga Peruničića.

Prijave su podnete i protiv Gorana Ješića, Dragoljuba Peurače, Ružice Banjalučkić, Aleksandra Vuksanovića i Miloša Stojanovića.

Od 1. januara do 1. oktobra Agencija za borbu protiv korupcije je pokrenula 453 postupka radi utvrđivanja postojanja povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Agencija je izrekla i 389 mera upozorenja, od kojih najviše, 185, zbog kašnjenja funkcionera u dostavljanju izveštaja o imovini i prihodima po stupanju na funkciju, dok je 170 mera izrečeno zbog kašnjenja funkcionera u dostavljanju izveštaja o imovini i prihodima po prestanku funkcije.

Agencija je izrekla ukupno 11 mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona od kojih šest neprenošenja upravljačkih prava za vreme vršenja javne funkcije u zakonom propisanom roku.

Ukupno su izrečene tri mere javnog objavljivanja preporuke za razrešenje kao i 114 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka Prekršajnom sudu u Beogradu.

Čak 52 zahteva podneta su zbog kašnjenja funkcionera u dostavljanju izveštaja o imovini i prihodima po prestanku funkcije, 48 zbog kašnjenja funkcionera u dostavljanju izveštaja o imovini i prihodima po stupanju na funkciju.

Nadležnim javnim tužilaštvima podneto je 12 izveštaja zbog postojanja sumnje da su izvršena krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti, a koja nisu predviđena Zakonom o Agenciji, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.