Još 6 radnika Jure u Leskovcu pozitivno na koronu, ukupno 64 zaražena

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2020, 15:19

Još 6 radnika "Jure" u Leskovcu pozitivno na koronu, ukupno 64 zaražena

Od 402 testiranih u toku jučerašnjeg dana u Leskovcu, na virus korona pozitivno je 23, od kojih 6 radnika južnokorejske kompanije "Jura". Ukupan broj obolelih radnika u ovoj fabrici od početka epidemije je 64, a na lečenju u Opštoj bolnici je 37 radnika ove kompanije.

Svi hospitalizovani radnici "Jure" imaju lakšu kliničku sliku, kaže gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović, a ukupno je u Opštoj bolnici 125 pacijenta pozitivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na kovid.

Od početka pandemije u našem gradu registrovano je ukupno 332 slučaja zarazne bolesti kovid-19. Ukupno 64 radnika "Jure", od juče ima još 6 novoobolelih koji su zaposleni u ovoj kompaniji i svi su stanovnici grada Leskovca. Trenutno je u kovid bolnici smešteno 37 radnika "Jure", svi pacijenti imaju laku kliničku sliku, tako da se nijedan pacijent iz Leskovca ne nalazi u Kliničkom centru Niš - kaže Cvetanović.

Najviše testova radi se u Leskovcu, dodaje on, a osim novoobolelih u Leskovcu, još dvoje obolelih je u Lebanu i jedan u Vlasotincu. Rezultati se čekaju za još 243 uzeta uzorka.

Prema podacima koje su izneli epidemiolozi, radnici su se najverovatnije zarazili u prevozu, što je i razlog za nagli skok broja obolelih u Leskovcu. Prema tvrdnjama radnika, iako sada imaju zaštitnu opremu, dosta njih je ne koristi, a zaposleni su zabrinuti za svoje zdravlje i bezbednost.

Podsetimo, prvi slučajevi obolelih od virusa korona u leskovačkoj "Juri" registorvani su početkom aprila. Naredba Gradskog štaba o smanjenju broja radnika doneta je posle višednevnih protesta radnika "Jure" ispred fabrike. Radnicima je tada nuđen i novčani bonus da nastave da rade u vreme epidemije.

Iako je Ministarstvo tvrdilo da nije bilo propusta, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da se mere nisu u potpunosti poštovale.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još šest radnika Jure pozitivno na korona virus: Epidemiolozi kažu - zarazili se u prevozu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020

Ukupan broj obolelih radnika u toj fabrici od početka epidemije je 64, a na lečenju u Opštoj bolnici je 37 zaposlenih u toj kompaniji...Od 402 uzorka testirana u toku jučerašnjeg dana u Leskovcu, na virus korona pozitivno je 23, od kojih je 6 radnika južnokorejske kompanije "Jura"...Svi hospitalizovani...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.