Izložba crteža Leskovčanke Jovane Mitić u Lendavskom dvorcu

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Okt.2016, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba crteža Leskovčanke Jovane Mitić u "Lendavskom dvorcu"

Višestruko nagrađivana akademska slikarka iz Leskovca Jovana Mitić i ove godine učestvuje na značajnim međunarodnim izložbama a nedavno je, pored samostalne izložbe slika u Pančevu imala i samostalnu izložbu crteža u Sloveniji, opštini Lendava.

Izložba je svečano otvorena 6. oktobra u Lendavskom dvorcu a Jovana je na toj izložbi izlagala zajedno sa Slovenačkim kolegom, skulptorom Juretom Markotom.

Saradnja je počela proslog leta kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << oboje učestvovali na likovnoj koloniji za mlade autore do 35 godina - Lind Art 2015 u organizaciji Muzeja-galerija u Lendavi.

Ovo dvoje mladih umetnika su tada radili zajedno na jednom projektu a izazov je bio veći jer su se birali žrebom, dakle nasumice. Nije bilo lako zadržati svoje likovne poetike, slikarske i skulptorske a da umetničko delo ostane kompaktibilno i jedinstveno.

Poslednjeg dana kolonije je organizovana izložba od novonastalih dela a Jovana Mitić i Jure Markota su osvojili najveći broj glasova publike. To je bio povod da i ove godine budu pozvani da izlažu samostalno u Lendavskom dvorcu; Jovana sa svojim apstraktnim crtežima nastalim početkom ove godine a Jure sa instalacijama. Izložena je i zajednička slika-instalacija većeg formata "Konstrukcija-Dekonstrukcija", 2015.

Izložbu je otvorila istoričarka umetnosti Lea Lampret iz Ljubljane. Izložba će biti otvorena do 6. novembra.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Izložba leskovačke slikarke u Sloveniji

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2016, 12:28

U Lendavskom dvorcu, u Sloveniji, 6. oktobra otvorena je izložba apstraktnih crteža slikarke Jovane Mitić iz Leskovca. Pored radova leskovačke slikarke izložene su i instalacije slovenačkog vajara Jure Markote...Nakon toga su pozvani da samostalno izlažu ove godine...Izložbu koju je otvorila...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.