Izložba Zlatno doba života u Spensu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Zlatno doba života" u Spensu

NOVI SAD -

U Sportsko poslovnom centru "Vojvodina" (Spens) otvorena je izložba fotografija nastala u okviru projekta "Zlatno doba života" koji realizuje Društvo za obrazovanje odraslih iz Beograda u saradnji sa DVV International i partnerskim organizacijama iz Novog Sada (EDIT centar), Užica, Leskovca i Bora.

Izložbu čini 30 fotografija, odabranih na osnovu javnog konkursa, koje prikazuju lepšu i aktivniju starost.

Novosađani će imati priliku da uživaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u fotografijama sve do 19. decembra, kao i da glasaju za tri najbolje koje će nakon izlaganja u Užicu, Leskovcu, Boru i Beogradu biti novčano nagrađene.

Na otvaranju prisutne su pozdravile Ljiljana Žižić, ispred tima projekta "Zlatno doba života" i Milica Rašković, potpredsednica EDIT centra.

Svečano otvaranje upotpunio je koji su pripremili korisnici Gerontološkog centra Novi Sad kao i prikaz filma "Baka, deka i ja" snimljenog u saradnji sa Osnovnom školom "Sonja Marinković" i "Američkim kutkom" iz Novog Sada.

O značaju izložbe i podršci starima govorila je Mirjana Klapprodt, ekspert Društva za obrazovanje odraslih zadužena za koordinaciju medijskom kampanjom, a izložbu je otvorila dr Katarina Popović, predsednica Društva za obrazovanje odraslih iz Beograda i potpredsednica Evropske andragoške asocijacije.

Pored ove izložbe, projekat "Zlatno doba života" uključuje više aktivnosti koje imaju za cilj promenu slike o starima u Srbiji, smanjenje postojeće diskriminacije i njihovo aktivnije uključivanje u društveni život.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.