Izvor: JUGpress.com, 19.Apr.2021, 21:13

Istok: Timok 1919 samuje na prvom mestu

VLASOTINCE-LESKOVAC-TRGOVIŠTE-PROKUPLJE

Prvenstvena trka za bodove na srpskoligaškom ,,Istoku” nastavljena je nesmanjenom žestinom i nalazi se tačno na polovini prolećnog dela prvenstva. Odigrano je deset prolećnih kola, a do kraja ostalo je da se klubovi međusobno sastanu u devet preostalih kola.

Borba za šampionsku titulu ulazi u finišu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a Vlasina iz Vlasotinca skoro da se oprostila iz borbe za prvo mesto posle poraza u vanrednom 28.kolu, odigranom prošle srede u Vlasotincu u meču sa ekipom Budućnosti iz Popovca u kome su gosti odneli kući sva tri boda u pobedi od 0:1. Pobeda vlasotinačkog srpskoligaša prošle nedelje u Medoševcu u meču sa ekipom domaće Mladosti od 1:3, više je nego Pirova pobeda, posle svih kikseva koje su imali fudbaleri Vlasine u prvom delu prolećne sezone. Lošim igrama i gubljenjem bodova u susretima sa autsajderima Vlasotinčani su skoro sami sebe otpisali iz borbe ekipa za najviši plasman.

Ako je suditi po trenutnom plasmanu najviše šansi da se domognu šampionske titule imaju fudbaleri zaječarskog Timoka 1919, koji su u dosadašnjem delu prolećne sezone pokazali najviše, a bez šansi nisu ni fudbaleri Budućnosti iz Popovca koji imaju dva meča manje u odnosu na Zaječarce. Ukoliko ostvare stoprocentan učinak, a favoriti su u tim neodigranim susretima, onda postaju ozbiljan takmac srpskoligašu iz Zaječara u borbi za prvo mesto.

Slabašna ekipa Kablova na svom terenu u Zaječaru bila je preslaba u meču sa Radanom iz Lebana, čiji su fudbaleri stigli do ubedljive pobede od 1:7, a Moravac Orion iz Mrštana sa 3:0 poražen je u Zaječaru od lidera na tabeli ekipe Timoka 1919.

U subotu i nedelju, 17. i 18. aprila u 29. kolu postignuti su sledeći rezultati:

Medoševac: Mladost – Vlasina 1:3

Paraćin: Jedinstvo – Timočanin 3:1

Zaječar: Kablovi – Radan 1:7

Trstenik: Trstenik PPT – Rembas 3:2

Trgovište: Pčinja – Župa 4:1

Zaječar: Timok 1919 – Moravac Orion 3:0

Prahovo: Dunav – Car Konstantin 2:1

Niš: Sinđelić – Morava 2:0

Svilajnac: Radnički – Topličanin 2:1

Paraćin: SFS Borac – Budućnost 2:2

Naredno 30. kolo je na programu u subotu i nedelju, a parovi su:

Vlasotince: Vlasina – SFS Borac

Popovac: Budućnost – Radnički

Prokuplje: Topličanin – Sinđelić

Vladičin Han: Morava – Dunav

Niš: Car Konsttantin – Timok 1919

Mrštane: Moravac Orion – Pčinja

Aleksandrovac: Župa – Trstenik PPT

Resavica: Rembas – Kablovi

Lebane: Radan – Jedinstvo

Knjaževac: Timočanin – Mladost

Utakmice koje se igraju u popodnevnom terminu počinju od 16,30 časova

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.