Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2020, 16:44

Ipak će biti potpisan ugovor sa firmom „Keep light“ o zameni javnog osvetljenja

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na svojoj petoj sednici razmatrali su, između 11 tačaka koliko je sadržao dnevni red, i predlog odluke o davanju saglasnosti na konačni Nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstvu za vršenje usluga zamene sistema javnog osvetljenja primenom mera ušteda energije sa led-tehnologijom na teritoriji grada Leskovca. Većnici su dali svoju saglasnost da Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovac potpiše ugovor ukoji će trajati 15 godina o javno-privatnom partnerstvu sa firmom “Keep light” za vršenje usluga zamene sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije sa led tehnologijom. Biće zamenjeno 13.451 svetiljka na teritoriji grada. Vrednost investicije je 4,4 miliona evra i finansira je privatni partner. Iz ostvarene uštede plaćaće se nadokanda za primenu mera energetske efikasnosti privatnom partneru u periodu od 13 godina, a grad se neće kreditno zaduživati. Privatni partner ostaje da održava sistem poslednje dve godine i u tom periodu će mu biti plaćano samo za troškove održavanja.

Načelnik Gradske uprave grada Leskovca Miloš Cvetanović, koji je obrazlagao ovaj predlog, rekao je i da je činjenica da je postojao privremeni prekid u obavljanju delatnosti na strani savetnika za obavljanje poslova javno-privatnog partnerstva, ali nije od uticaja na zakonitost javnog-privatnog partnerstva, jer nije bilo povrede Zakona javno-privatnom partnerstvu i koncesijama i Zakona javnim nabavkama. Na pripremi i realizaciji ovog projekta su učestvovala dva stručna tima imenovana od Skupštine Grada Leskovca, te da je komisija za javno-privatno partnerstvo dala pozitivno mišljenje za ovaj projekat.

Inače, radi se o ugovoru koji je već prošao proceduru nužnu za potpisivanje, do čega nije došlo nakon što su na sednici skupštine Grada Leskovca odbornici iz grupe „Za Leskovac zajedno” izneli činjenice da se radi o ugovoru koji je štetan po Grad Leskovac, da je pravno ništavan i da ima mnogo zakonskih nepravilnosti oko izbora savetnika za sprovođenje javno-privatnog partnerstva.

Usvojen je i predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o rasporedu radnog vremena ugostiteljskih objekata i objekata zabavnog karaktera. S obzirom da pandemija još uvek traje, a da su mnoge mere koje su važile u vreme vanrednog stanja ublažene, nameće se potreba striktnog poštovanja navedenih mera kako se ne bi desio novi talas širenja zaraze.

Zamenik direktora predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ Marija Rakić podnela je izveštaj o radu za školsku 2019./2020. godinu i rekla da je ona završena sa 119 vaspitnih grupa, dve bolničke i sa ukupno 2708 deteta.

„Vaspitno-obrazovni rad realizovan je u 11 objekata, od čega je osam gradskih, a po jedan u Grdelici, Vučju i Bratmilovcu. Od 16. marta do 11. maja 2020. godine nije realizovan neposredni vaspitno-obrazovni rad zbog pandemije korone, a sve aktivnosti su odrađene putem onlanj mreže.“

Rakićeva je školska 2020./2021. godinu rekla da je započeta sa 122 vaspitne grupe i 2571 detetom.

„Zbog mogućnosti pogoršanja epidemiološke situacije, a na osnovu uputstva Ministarstva prosvete, napravili smo tri modela rada: redovan, program rada u ograničenim kapacitetima i pružanje podrške porodicama putem onlajn aplikacije i drugih kanala ukoliko dođe do potpune obustave rada.“

Gradski većnoci su dali saglasnost i da se Ustanovi za sport i fizičku kulturu SRC „Dubočica“ dodeli na korišćenje nepokretnost u svojini grada Leskovca, odnosno sportska hala u okviru kompleksa „Dom partizana“.

GRAD OPRAŠTA DŽINSIJU DESET MILIONA ZA ZAKUPNINU JE SU IMALI “RADOVE NA INVESTICIONOM ODRŽAVANJU”

Doneta je i odluka kojom se kompaniji „Džinsi Srbija“ neće naplatiti zakupnina poslovno-proizvodnog prostora objekta „Sintetika“ za period od 1.7.2019.-30.9.2020. godine. Umanjenje zakupnine je usledilo nakon obavljenih radova u iznosu od nepuni 10 miliona dinara na investicionom održavanju koje je uradio „Džinsi“, a što je potvrđeno od strane veštaka.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Led javno osvetljenje u celom Leskovcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2020

Gradski većnici doneli su danas odluku da se kroz javno-privratno partnerstvo na celoj teritoriji grada Leskovca obične sijalice zamene led osvetljenjem, u šta će za 13 godina beogradska firma Keep light uložiti 4,4 miliona evra...Biće zamenjenja 13.451 svetiljka u javnoj gradskoj rasveti...Firma...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.