Izvor: JUGpress.com, 21.Jun.2019, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija naložila mere “Putevima Srbije” za usmeravanje saobraćaja kod naplatnih stanica od Niša do Bujanovca

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE-BUJANOVAC

Republička inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izvršila je vanredni inspekcijski nadzor postavljene privremene saobraćajne signalizacije u zoni naplatnih stanica na auto-putu od Niša do Bujanovca i naložila pet mera koje JP „Putevi Srbije“ treba odmah da sprovedu.

Najvažnija izrečena mera u rešenju inspekcije odnosi se na hitnu dopunu privremene saobraćajne signalizacije i njeno usklađivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa projektnom dokumentacijom, u roku od tri dana, saopšteno je iz tog ministarstva.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da nedostaje signalizacija kojom se označavaju smer i tok preusmerenog saobraćaja kada je put zatvoren. U zoni naplatnih stanica, na auto-putu, u privremenoj signalizaciji nedostaju informativne table iz oba pravca kojima se učesnici u saobraćaju obaveštavaju da su petlje u rekonstrukciji.

Takođe, na putnim pravcima koji gravitiraju ka ovim petljama nije postavljena privremena saobraćajna signalizacija koja je predviđena projektnom dokumentacijom, a kojom se označavaju smer i tok preusmerenog saobraćaja kada je put zatvoren.

Pored toga, od JP „Putevi Srbije“ zatražen je dokaz da su pre početka izvođenja radova na bočnim naplatnim stanicama obavestili učesnike u saobraćaju o izmeni režima, na način koji je propisan Zakonom o putevima. U slučaju da upravljač nije postupio u skladu sa članom 65. zakona, inspekcija će podneti prekršajnu prijavu.

Republički inspektori kontrolisali su saobraćajnu signalizaciju i izmene režima saobraćaja u okviru izvođenja radova na bočnim naplatnim stanicama na deonicama auto-puta od Niša do Bujanovca u zoni petlji Doljevac, Brestovac, Leskovac jug i Bujanovac sever.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Haos na auto putu od Niša do Bujanovca: Kud sam pošo, de sam došo

Izvor: JUGpress.com, 22.Jun.2019, 12:16

NIŠ-LESKOVAC-VRANJE-BUJANOVAC..Obradovali ste se kad je onomad svečano otvoren Koridor 10 kroz Grdeličku klisuru?..Super, bravo za vas...Nego, jel znate kako SAD možete da koristite blagodeti Koridora 10 a da , ipak, stignete tamo gde ste naumili i da vas u tome ne spreče gomile peska na isključenjima...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.