Izvor: JUGpress.com, 22.Feb.2022, 23:15

In memoriam: Ljuborad Stevanović, legendarni golman „Vlasine“ i niškog „Radničkog“

NIŠ-LESKOVAC-VLASOTINCE

U Nišu je nakon duže i teže bolesti u 71. godini života preminuo legendarni golman fudbalskih klubova „Vlasina“, „Timočanin“, „Radnički“ iz Pirota i i “Radnički“ iz Niša.

Ljuborad Ljuba Stevanović, kojeg je majka Mara od milošte i od malena zvala Mile, rođen je 1951. godine u leskovačkom Orašcu. Bio je odličan učenik osnovne škole u rodnom Orašcu i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Građevinsko-tehničke škole u Vlasotincu, a stekao je i zvanje diplomiranog inžinjera. Gotovo ceo radni vek proveo je u JKP „Medijana“ u Nišu, kao jedan od rukovodilaca ove ugledne niške firme. Ljuborad Stevanović je iza sebe ostavio suprugu Milenu i dve ćerke kao i brojnu familiju u Nišu i Orašcu.

Za niški FK „Radnički“ odigrao je 42 prvenstvene utakmice, a od posebnog značaja su one u kvalifikacijama ovog kluba u evropskim kupovima. Stevanović je u svojstvu golmana nastupao za „Radnički“ iz Niša u periodima od 1977. do 1979. i od 1980. do 1983. godine. U „Timočaninu“ iz Knjaževca je uspešno branio tokom 1972. godine. U pirotskom FK “Radnički“ u dva navrata od 1972. do 1977. godine i u fudbalskoj sezoni 1979./1980. Po oceni brojnih stručnjaka Ljuborad Stevanović je bio „specijalista“ za odbranu penala, pa ga je tokom 1976. jedan od, u to vreme velikih sportskih listova, proglasio za fudbalsku nadu godine… Na žalost, teža povreda na utakmici između „Radničkog“ i „Olimpije“ iz Ljubljane odvojila ga je od reprezentativnog dresa omladinske reprezentacije SFRJ. Kapiten ljubljanskog tima Vili Ameršek u žaru borbe za loptom kopačkom ga je slučajno zahvatio po leđima… Nakon toga on se posvećuje sportskim i humanitarnim aktivnostima, biva trener nekoliko srpskih klubova i to opet u voljenim FK “Vlasina“, FK “Radnički“ iz Niša i drugim.

Nestanak Stevanovića sa životne scene izazvao je veliku žalost među rođacima i prijateljima u rodnom Orašcu, Vlasotincu, Nišu, ali i širom cele Srbije. Prema nezvaničnom saznanju Stevanović će biti pokopan na niškom groblju Bubanj u ponedeljak 28.februara.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.