Izvor: JUGpress.com, 28.Jan.2024, 00:30

Ima li kraja porazima “Zdravlja”?

LESKOVAC

Košarkaši „Zdravlja“ doživeli su novi poraz. Oni su u Leskovcu u utakmici 19. kola Prve košarkaške lige Srbije poraženi od ekipe „Tamiša“ iz Pančeva rezultatom 77:92 (18:24, 18:24, 19:25, 22:19). Ovaj poraz je „zakucao“ Leskovčane za dno tabele i tako ih označio kao najozbiljnijeg kandidata za ispadanje iz lige. Domaći tim je loše >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << počeo meč sa sovjim direktnim konkurentom za dno tabele. Sedam izgubljenih lopti u prvoj četvrtini olakšalo je gostima da ovaj deo reše u svoju korist (18:24), a novih sedam izgubljenih lopti u drugoj četvrtini omogućio je da gosti dođu i do 17 koševa prednosti (17. minut 26:44). Na poluvreme se otišlo sa 36:48. Iako je „Zdravlje“ zaigralo bolje, broj izgubljenih lopti se drastično smanjio (samo dve za čitavo drugo poluvreme), gosti ostali bez najboljeg igrača Endrjusa, koji se povredio, a u poslednjoj četvrini čak četvorica Vršana su napustila parket zbog špet ličnih grešaka, rezultatskog preokrata nije bilo. Jedino što je domaći tim uspeo je da smanji prednost gostiju na deset poena par minuta pre kraja, ali snage i znanja za nešto više nije bilo. Vredi pomenuti i da Leskovčani nisu imali ni raspoloženog šutera za tri poena (5/25). Gosti ovom pobedom su korak bliže ostanku u lilgi, a verovatno će se dva putnika za niži rang tražiti između „Zdravlja“, „Novog Pazara“ i „Sloge“.

Za ekipu Zdravlja su igrali: E. Harvi 20 (14 skokova), Dragomir Jović 20 (3 asistencije), Gavrilović 2, Đ. Jović, Andrejević 8, Stanojković, Nikolić 9 (3 asistencije), Tasić, Dugalić 7, Blekni 2 (4 asistencije, 3 skoka), Kalahan 4 (3 asistencije), Đorđević – Marinković 5 (5 skokova, 3 asistencije).

Nakon 19 kola „Zdravlje“ je na poslednjem mestu sa skorom 4/15, dok „Novi „Pazar“ i „Sloga“ imaju 5/14. U narednom, 20. kolu košarkaši „Zdravlja“ ponovo igraju derbi začelja, jer putuju u Novi Pazar gde ih očekuje duel sa istoimenim timom. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.