Izvor: JUGpress.com, 21.Nov.2022, 22:51

I iz ulice Moše Pijade proterani automobili

Leskovac

Iz još jedne ulice u Leskovcu su proterani automobili a prostor za parkiranje u centru smanjen.

Za radove na sanaciji ulice Moše Pijade izdvojeno je 9,4 miliona dinara. Gradonačelnik Goran Cvetanović obišao je ovu ulicu i primetio da je okončanjem ovih radova strogi centar grada poprimio potpuno drugačiji izgled.

„Zdaovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mi je što je jedan od ključnih prilaza gradskom trgu postao lepo uređen i funkcionalan prostor namenjen prvenstveno pešacima. Ovom investicijom u potpunosti su sanirani oštećeni trotoari, kao i kolovoz u ovoj ulici, tačnije od raskrsnice sa ulicom Koste Stamenkovića pa do gradskog trga, na ukupnoj površini od oko 1800 metara kvadratnih. Postavljanje behaton ploča na samom kolovozu ovom prostoru dalo je posebnu estetiku. Uređenjem ulice Moše Pijade centar grada je dobio izgled kakav i dolikuje jednom modernom gradu, koji se svakodnevno razvija u skladu sa potrebama svih svojih stanovnika. Podsećam da je su u ranijoj fazi sanirani trotoari i u produžetku ove ulice, ka crkvi, na površini od 3000 metara kvadratnih, za šta je izdvojeno 9,9 miliona dinara. Dakle, samo u ovom delu grada u tekućoj godini je skoro 5000 metara kvadratnih saniranih, adaptiranih ili novoizgrađenih trotoarskih površina. Taj deo ulice dodatno je uređen postavljanjem klupica i kanti, a tu su u okviru jesenje sadnje, formirani zasadi trave, na potpuno drugačiji, kvalitetniji način.“

Direktor JP “Urbanizam i izgradnja” Novica Nikolić pojasnio je da je urbanističkim projektom na ovom prostoru predviđena pešačka zona, sa mogućnošću parkiranja za dostavu.

„I trotoari i kolovoz u ovoj ulici bili su u lošem stanju, a sada je sve to popločano. Na trotoaru su postavljene behaton ploče debljine 6 cm, predviđene za pešake i za parkiranje, a na samom kolovozu su tzv. „duplo T“ betonske ploče debljine 8 cm, na kojima može da se odvija saobraćaj. Takođe, urađeno je nivelisanje, odnosno, rešeno je odvodnjavanje, podizanje šaht poklopaca i postavljanje slivnih rešetki. Završeno je i urbano osvetljenje, kao i orezivanje drveća”.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Deo Ulice Moše Pijade u centru Leskovca postaje pešačka zona

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2022, 13:17

Trg u Leskovcu biće završen tek u 2023. godini, ali je Ulica Moše Pijade koja vodi ka njemu dobila novi izgled, pošto su na kolovozu i trotoaru postavljene behaton ploče. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je da bi ta ulica uskoro trebalo da postane i pešačka zona i istakao i da...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.