Deo Ulice Moše Pijade u centru Leskovca postaje pešačka zona

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2022, 13:17

Deo Ulice Moše Pijade u centru Leskovca postaje pešačka zona

Trg u Leskovcu biće završen tek u 2023. godini, ali je Ulica Moše Pijade koja vodi ka njemu dobila novi izgled, pošto su na kolovozu i trotoaru postavljene behaton ploče. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je da bi ta ulica uskoro trebalo da postane i pešačka zona i istakao i da je vrednost ukupnih radova 9,4 miliona dinara.

Za sanaciju trotoara u centru Leskovca tokom ove godine utrošeno je već 10 miliona dinara, a još skoro toliko novca utrošeno je i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za sanaciju 1.800 metara kvadratnih od raskrsnice ulica Kosta Stamenković i Moše Pijade pa do samog Trga.

Leskovac je i dalje jedan od retkih gradova koji nema pešačku zonu samom centru, a to bi trebalo da se promeni, pošto je planirano da deo Ulice Moše Pijade bude zatvoren za saobraćaj. Behaton ploče zamenili orunule trotoare; foto: M. M.

Uređenjem Ulice Moše Pijade Leskovac je dobio centar kakav dolikuje jednom modernom gradu. Centar je poprimio sasvim drugačiji izgled i jedan od ključnih prilaza Trgu sada je lepo uređen i funkcionalan i biće prvenstveno namenjen pešacima. Investicijom od 9,4 miliona su potpuno sanirani oštećeni trotoari, kao i kolovoz u ovoj ulici. Posebnu estetiku su ovoj ulici dale behaton ploče koje su postavljene i i na samom kolovozu - rekao je Cvetanović.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić dodao je i da je funkcionalno osvetljenje zamenjeno novim modernim svetiljkama, dok je kao dokaz za dobru nivelaciju primer to što više nema vode na kolovozu i trotoarima.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nova pešačka zona: Završeni radovi u centru Leskovca

Izvor: B92, 22.Nov.2022

Završeni su radovi na sanaciji ulice Moše Pijade, a za ove radove izdvojeno je 9,4 miliona dinara.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.