I Vučjanci traže svoju opštinu

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Jun.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Vučjanci traže svoju opštinu

U Porečkom kraju sakupljeno je 1200 potpisa kojima se podržava incijativa za formiranje gradske opštine u Vučju, a najavljeno je i formiranje inicijativnog odbora za vraćanja statusa opštine ovom kraju.

Nova vučjanska opština prostirala bi se na teritoriji 26 mesnih zajednica.

„Teritorija buduće gradske opštine Vučje neće se poklapati sa granicima od pre 50 godina jer neka sela poput Gornje i Donje Jajine, Palikuće i Velikog Trnjana nemaju interes >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << da se priključe zato što im je Leskovac bliži“, kaže pokretača ove incijative Branislav Blagojević.

Ova inicijativa vodi se u saradnji sa drugim odborima u Grdelici i Pečenjevcu gde se takođe traži povraćaj statusa opština.

„Uskoro ćemo peticiju koju prikupljamo predati lokalnoj samoupravi, a ona je u obavezi da nam u roku od dva meseca odgovori. Od toga će zavisiti kako ćemo se postaviti na predstojećim lokalnim izborima“, ističe Blagojević.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.