Izvor: JUGpress.com, 13.Okt.2023, 22:08

Humanitarna organizacija “Kolevka” organizuje pomoć u Leskovcu

LESKOVAC

Humanitarna organizacija “Kolavka” realizuje, kako kažu, do sada najveći, projekat “Kolevka za Leskovac” i to u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.

Po rečima zastupnika ove humanitrane organizacije Mateje Ranković, u okviru ovog projekta pomoći će 320 socijalno ugroženih porodica kojima će dopremiti osnovne životne namirnice (prehrambene i higijenske). >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

“Obilazimo ruralna i gradska područja poput sela Pečenjevce, Turekovac, Brestovac, Bogojevce, Manojlovce, Miroševce, Predejane, Velika Grabovnica i još mnogo njih.

Obići ćemo porodice koje žive na teritoriji Leskovca i pružiti im neophodnu pomoć. Prvi dan u Leskovcu nam je prošao u radnoj atmosferi. Obišli smo 114 porodica u selima Pečenjevce, Brestovac, Turekovac, Bogojevce, Manojlovce… Neizmerno nam je drago što su porodice koje smo danas posetili višečlane, kao i zbog činjenice da smo usrećili veliki broj dece. Nastavljamo sa radom i realizacijom projekta i nadamo se da će naša pomoć biti od velike koristi porodicama”, kaže on.

Podršku im je pružila i firma iz Leskovca Militzer & Münich”, objašnjava.

Ova humanitrana organizacija je osnovana 2019. godine u Beogradu.

Do sada su organizovali i sprtoveli ćitav niz humanitarnih akcija u Beogradu ali i drugim gradovima u Srbiji.

Kažu da im je primarni cilj, pored toga što pomažu pojedincima i grupama koje žive na rubu egzistencije, aktivno angažovanje mladih kroz volonterski rad. (kraj) LJS/ MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.