Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2022, 10:18

Hrana za najugroženije stanovnike na jugu Srbije

NIŠ-LESKOVAC-VLASOTINCE-VRANJE-PROKUPLJE

                            U okviru nacionalne kampanje ,,Spasimo hranu, spasimo humanost“ biće dodaljeni paketi za 3 000 najugoženijih  porodica sa teritorije Južne Srbije. Ukupno je obezbeđeno 7 tona hrane od donatora a 25 Udruženja dobilo je donaciju, a među njima su i najugoženiji sa teritorije grada Niša i Gadžinog Hana, zatim Udruženja Roma i Udruženja Vojnih ratnih  veterana >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i boraca.

                          „U saradnji sa udruženjma iz južne Srbije i Gradom Nišom odredili smo 25 udruženja koja se brinu o socijalno ugroženom stanovništvu. U Nišu će preko 1500 porodica dobiće ove pakete preko 15 udruženja. Kada se radi o ostalim gradovima u ovom  delu Srbije osim Niša i Gadžinog Hana biće ukljućeno još gradova kao što su Vranje, Vučje, Prokuplje, Vlasotince i još neka manja mesta“, kaže Aleksandra Savić, predsednica Udruženja Banke hrane Niš.

                           Podeli paketa prisustvovala je i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović. Ona je ovom prilikom naglasila da će Grad i nadalje podržavati ovakve i slične akcije ali i da će nastaviti u narednom periodu da brine za socijalno ugrožene građane. Ona se zahvalila kompaniji Nestle koja je donirala pakete Banci hrane.

                            „Vrednost ove donacije je 7 miliona dinara, a vrednost jednog paketa je 3000 dinara.  Ovo je prva u nizu donacija koja će biti podeljena našim najugroženijim sugrađanima, a ono što je značajno je da će Grad nastaviti saradnju sa Bankom hrane budući da je Niš partner u ovom projektu. Pakete će dobiti svi oni koji su prepoznati kao najranjivija kategorija naših sugrađana prema evidenciji koju imamo iz Centra za socijalni rad i predstavnika udruženja“, istakla je Dušica Davidović i dodala da će nastaviti saradnju sa svim opštinama u okruženju.

                        Pekete su dobili i članovi Udruženja veterana 63.padobranske brigade.

                         „Za nas je ovo jedan poseban gest koji mi ne zaboravljamo. Na ovaj način Grad Niš i lokalna samouprava se odužuje borcima i veteranima. Često dobijamo povlastice od strane Grada i nadam se da će tako biti i nadalje“, kazao je Ivan Krstić, predsednik Udruženja veterana 63.padobranske brigade.

                      Viktorija Jovanović ispred Romskog kulturnog centra Niš se, takođe, u ime svih romskih udruženja zahvalila na donaciji.

                       „Prvo bih se zahvalila Banci hrane Niš na ovoj donaciji koja puno znači romskih mahalima. Inače paketi će tako biti i podeljeni, po mahalama. Napravljena je  baza podataka najugroženijih i 1000 paketa je odvojeno  za romsko stanovništvo“, kazala je  Viktorija Jovanović.

                        Podeli paketa prisustvovao je i   Zoran Todorović, direktor Centra za socijalni rad Gadžin Han.

                        „Imajući u vidu socijalnu i materijalnu strukturu žitelja opštine Gadžin Han i celog Zaplanja ovo je ogromna pomoć za 100 najugroženijih porodica. Prevashodno su to korisnici stalne novčane pomoći“, kazao je Todorović.                       Banka hrane Niš postoji od prošle godine i ovo je 3 velika donacija koju realizuje ovo Udruženje sa donatorima uz podršku Grada Niša.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.