Gradski službenici dobili poseban kolektivni ugovor

Izvor: juGmedia, 26.Nov.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski službenici dobili poseban kolektivni ugovor

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predstavnici Organizacije sindikata gradskih uprava potpisali su danas Posebni koletivni ugovor, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze.

„Ovaj dokument predstavlja potvrdu da grad Leskovac vodi računa o interesima zaposlenih, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, ali i sa svim aktuelnim reformama“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kazao je Cvetanović, uz konstatciju da je raniji ugovor davao veća prava članovima sindikata.

„U vreme bivšeg gradonačelnika gospodina Slobodana Kocića, taj ugovor je dao ogromna prava i zaista mogu da kažem da je to bio pozitivan primer u to vreme, ali moramo da se ponašamo u skladu sa okolnostima i finanansijskom situacijom“, dodao je.

Predsednica sindikata Gorica Zdravković ocenila je da se tim ugovorom bliže utvrđuju prava zaposlenih, „koja su veća od prava utvrđenih Zakonom o radu“.

Kao pozitivnu stranu ona je navela to što su ostala neka materijlna davanja.“Ponosni smo na to što smo uspeli da dogovorimo sa poslodavcem da trudnice primaju zaradu kao da rade“, rekla je.

Pogodnost je i to što sto je predviđena mogućnost da 11 načelnika gradskih uprava mogu da određuju stimulacije, zatim, pomoć u slučaju smrti zaposlenih i članova njihovih užih porodica, kao i zadržavanje institucije discplinskog postupka.

Novim ugovorom uskraćena je jednokratna pomoć porodiljima, zatim, jedna prosečna zarada kao naknada za smrtne slučajeve u iznosu prosečne plate, koja će se sada isplaćivati u visini po pola plate.

Ovaj sindikat je jedini u gradskim upravama i ima 470 članova.

Zdravkovićeva je, odgovorajući na pitanja novinara, ocenila da je racionalizacija u gradskim upravama bila „politički nepotizam“ i da prilikom otpuštanja nije traženo mišljenje sindikata.

„Nedostajao je samo jedna papir, mišljenje sindikata i to je razlog što su im padale odluke na sudu“, rekla je.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Cvetanović: Menjamo loše direktore pred izbore

Izvor: juGmedia, 26.Nov.2014

LESKOVAC – Do sledećih izbora je ostalo još godinu i po dana i mora mnogo intenzivnije da se radi, sa većom efikasnošću i boljim rezultatima, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović navodeći razloge promene nekih direktora gradskih preduzeća...On je danas, odgovarajući na pitanja novinara,...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.