Gradski kolektor ništa ne valja, mora da se pravi novi!

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2015, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski kolektor ništa ne valja, mora da se pravi novi!

LESKOVACLeskovac će morati da izgradi potpuno novi kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, saopštio je na današnjoj javnoj raspravi o budžetu za narednu godinu gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je kazao da je izvršeno snimanje kolektora koje je pokazalo da samo 11 posto od 5 kilometara njegove dužine može da bude u funkciji.

„Što >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << znači da ćemo morati da pravimo novi kolektor koji će koštati sigurno preko 200 miliona dinara” saopštio je gradonačelnik.

On je najavio i sudske sporove zbog loše izvedenih radova na kolektoru.

„Tu će da se definiše ko  je odgovoran, zbog čega je to tako i zašto su neki dobili po 150 miliona dinara avansno” kazao je ne pricizirajući o kome se radi ni za šta je novac dat.

Još aprila meseca je ustanovljeno da su na glavnom gradskom i industrijskom kolektoru popustile cevi zbog čega je doveden u pitanje i početak rada Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu.

Na više mesta došlo je do ulegnuća cevi, ali i do začepljenja zbog prodora vode i mulja na spojevima.

Rok za završetak Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda bio 1. jun ove godine.

Za ovu kapitalnu investiciju 2005. godine podignut je kredit od 1,2 miliona evra.

Izgradnju kolektora dugog 5,2 kilometara finansirao je iz kredita Grad Leskovac, a izgradanju postrojenja sa proširenjem kanalizacije na severu Leskovca Evropska unija, Vlada Holandije i Vlada Srbije sa oko 24 miliona evra.

Kolektor su gradila leskovačka preduzeća „Velika Morava“ i „Crna Trava“.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Javna rasprava: Novi budžet realan ili spisak lepih želja? (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 15.Dec.2015

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prekinuo je javnu raspravu o nacrtu budžeta za narednu godinu kada su predstavnici opozicije zatražili da polemišu o Programu razvoja grada do 2020. godine...Cvetanović je kazao da je o tome već raspravljano na sednici skupštine, a opozicionari...

Nastavak na juGmedia...

Kolektor za koji je Leskovac podigao kredit - neupotrebljiv

Izvor: JužneVesti.com, 16.Dec.2015, 15:37

Leskovac će morati da izgradi potpuno novi kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, saopštio je na javnoj raspravi o budžetu za narednu godinu gradonačelnik Goran Cvetanović...On je kazao da je izvršeno snimanje kolektora koje je pokazalo da samo 11 posto od 5 kilometara njegove dužine može...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.