Gradovi na jugu Srbije dobijaju pomoć Vlade Srbije za infrastrukturne projekte

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Apr.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradovi na jugu Srbije dobijaju pomoć Vlade Srbije za infrastrukturne projekte

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je donelo odluku da sredstvima u iznosu od 139,9 miliona dinara podrži 40 jedinica lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata, među njima su i Leskovac, Vranje, Pirot....

Takva odluka, koja je doneta nakon sprovedenog javnog poziva, odnosi se na pripremu infrastrukturnih projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Sufinansiranje je odobreno za 10 gradova (Pirot, Vranje, Zrenjanin, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Leskovac, Novi Pazar, Užice i Beograd – GO Lazarevac), kao i za 30 opština.

To su Alibunar, Babušnica, Bajina Bašta, Bojnik, Boljevac, Vladičin Han, Žabalj, Žabari, Žitište, Knjaževac, Kosjerić, Kuršumlija, Lebane, Lučani, Ljig, Medveđa, Merošina, Odžaci, Prijepolje, Prokuplje, Raška, Svilajnac, Svrljig, Surdulica, Sjenica, Sokobanja, Temerin, Titel, Trgovište i Čoka, od kojih je 16 u grupi nerazvijenih.

Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije realizuje se u okviru Programa podsticanja regionalnog i lokalnog razvoja u 2017. godini.

Ministarstvo privrede, u zavisnosti od stepena razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost, navodi se u saopštenju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.