Gradonačenik obišao osnovnu školu u Velikom Trnjanu

Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačenik obišao osnovnu školu u Velikom Trnjanu

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović nastavio je akciju da svakog petka poseti neku od škola sa teritorije grada. Ovog puta to je bila Osnovna škola „Nikola Skobaljić“ u Velikom Trnjanu, gde se  upoznao sa trenutnom situacijom i problemima koji postoje. Pritom je podsetio da lokalna samouprava dosta ulaže u obrazovanje i to potkrepio primerom da je suma od 150 miliona dinara iz 2014. godine namenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u ovu svrhu, narasla na 550 miliona na godišnjem nivou.

„Želimo da sve škole što bolje funkcuionišu i trudimo se da stvorimo što bolje uslove za đake, nastavnike i učitelje trudeći se da ne zanemarimo ni jedan deo grada. Zato smo posetili školu u Velikom Trnjanu, školu koja ima svoja isturena odeljenja u Strojkovcu, Gornjoj Jajini i Rudaru i koju pohađa ukupno 227 učenika.Lokalna samouprava je u proteklim godinama pomagala razvoj ove škole i njenih isturenih odeljenja, a ukupna ulaganja iznose oko 3,3 miliona dinara. U Rudaru je izgrađen sportski teren za male sportove i postavljena je ograda terena i škola je priključena na vodosistem Barje za šta su izdvojena sredstva u vrednosti od 2,5 miliona dinara. Izvršena je zamena oba kotla za centralno grejanje u matičnoj školi u Velikom Trnjanu i postavljeno je spoljašnje osvetljenje škole u Velikom Trnjanu i Strojkovcu. Takođe izvršena je i adaptacija školske biblioteke u matičnoj školi, vrednost ovih ulaganja je oko 500 hiljada dinara. U 2016. godini nabavljen je školski nameštaj, klupe i stolice, kao i računarska oprema, dograđena je nastrešnica na glavnom ulazu, takođe izvršena je i zamena cirkulacionih pumpi za kotlove. U razgovoru sa rukovodstvom škole zaključili smo da je isturenom odeljenju u Strojkovcu neophodna zamena stolarije koja datira iz 1985., kao i centralno grejanje. Rukovodstvo škole mora da reši problem legalizacije i upotrebne dozvole, a kada to bude rešeno, lokalna samouprava će se upustiti u rešavanje navedenih potreba. Sistem da sve reši lokalna samouprava je davno prošlo vreme i zato od 1985. nije zamenjena stolarija, jer su mnogi pasivni i čekaju da to neko drugi uradi.“

Direktor škole Dragi Mihajlović zahvalio se na poseti i rekao da škola ima punu podršku gradonačelnika i njegovog tima.

„Mi smo već ušli u proceduru pribavljanja dokumentacije za legalizaciju škole u Strojkovcu, tako da očekujem da vrlo brzo rešimo problem centralnog grejanja i zamene stolarije. Što se tiče škole u Velikom Trnjanu, ova škola funkcioniše od 1996. godine, a četvororazredna škola je sa radom počela još 1888. godine. Tada se zvala „Đura Daničić“. U osmogodišnju je prerasla 1955. i dobila ime „25. maj“. Na žalost, nesretnim slučajem 1994. stari objekat je izgoreo, ali na našu sreću 1996. dobili smo ovaj prelepi objekat gde i danas funkcionišemo. Sve je podređeno učenicima, njihovom znanju i veštinama. Trudićemo se da u budućnosti budemo još bolji, zato osavremenjujemo digitalnu opremu. Nadamo se da ćemo u najskorije vreme dobiti i školsku salu, jer mislim da je realno ulagati u takve objekte. Svakodnevno čujemo da su nam učenici gojazni. Ne mora da znači da deca, ako nemaju salu za fizičko ne treba da se bave fizičkim aktivnostima. Mi imamo terene u svim školama, ali smatram da je i fiskulturna sala neophodna u svakoj školi kako bi se učenici adekvatno razvijali,“ rekao je direktor škole.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Cvetanović: Deci sam doneo sunce

Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2018

LESKOVAC..To što je posetio danas Osnovnu školu “Nikola Skobaljić” u Velikom Trnjanu bila je prilika da gradonačenika Leskovca Gorana Cvetanovića priupitamo o tome da li će  gradska vlast rešiti neki od problema koji postoje a vezani su za školu i ovo selo, kao što to radi u drugim delovima...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.