Gradonačelnik Leskovca bez obrazloženja smenio koodrinatora za nacionalne manjine

Izvor: juGmedia, 29.Avg.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Leskovca bez obrazloženja smenio koodrinatora za nacionalne manjine

LESKOVAC – Koordinator za nacionalne manjine pri leskovačkoj lokalnoj samoupravi Vasip Bakić smenjen je danas, a na njegovo mesto gradski većniic postavili su Tanju Stanojević iz Bratmilovca.

Bakić je smenjen na inicijativu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića koji je istakao da je bio prvi za njegovo razrešenje bez ikakvog dodatnog obrazloženja.

Međutim, prvi čovek Leskovca pobunio se zbog toga što u propratnoj dokumentaciji nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << nikakvog obrazloženja za predlaganje Stanojevićeve za imenovanje na ovu funkciju.

Možda pojedini gradski većnici za nju ne bi glasali. Možda neko pomisli da ona nije pripadnik romske nacionalne manjine, iako jeste. Ovakve greške ne bi smele više da se ponavljaju„, poručio je gradonačelnik zaposlenima u loaklnoj administraciji.

Vasip Bakić ostaće upamćen po lapsusukada je početkom godine izjavio da pregovara sa direktorom javnog preduzeća „Kompred“, koje je zatvoreno pre 16 godina, oko proširenja dela romskog groblja u ovom gradu.

Sa druge strane, o Bakiću piše regionalni portal koji se bavi nacionalnim manjinama i to ne baš u pozitivnom smislu.

Ostaće upamćen po tome što nije imao prostorije ili kancelariju gde bi primao građane romske nacionalnosti i što u vreme njegovog mandata nije rešan ni jedan problem romske zajednice u Leskovcu„, piše portal Rominfomedia.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.