Gradonačelnik Leskovca: Pripajanje Medveđe Kosovu nemoguća misija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Leskovca: Pripajanje Medveđe Kosovu "nemoguća misija"

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da je pripajanje opštine Medveđa Kosovu "nemoguća misija", jer 90 odsto ljudi koji žive u toj opštini pripadaju srpskoj populaciji, a Albanci se samo vode na biračkim spiskovima, ali tamo ne žive.

Svedoci smo da prilikom glasanja i izbornih ciklusa veliki broj Albanaca dođe sa Kosova da glasa i onda se godinu dana, ili do sledećeg izbornog ciklusa, ne pojavljuju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Cvetanović.

Prema njegovim rečima, pominjanje Medveđe u kontekstu korekcije granica predstavlja atak na integritet i suverenitet Srbije.

Od te priče neće biti ništa, rekao je Cvetanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Arifi: Nećemo pristati da se pridružimo Kosovu bez Medveđe

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2018

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da Albanci sa juga Srbije ni pod kojim uslovima neće pristati da se Bujanovac i Preševo pridruže Kosovu, a da Medveđa ostane u Srbiji, piše Koha Ditore..."Nećemo pristati ni da polovina Medveđe, Bujanovca i Preševa ostane u Srbiji, a da...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.