Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2016, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad podržava 27 projekata u oblasti socijalne zaštite

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća data je sglasnost  na odluku o izvoru projekata organizacija i udruženja iz oblasti socijalne zaštite za 2016. godinu.

Odlukom o budžetu grada za finasiranje programskih aktivnosti organizacija u oblasti socijalne zaštite za 2016. godinu opredeljeno je 35 miliona dinara. Na konkursu raspisanom za drugu polovinu ove godine  podneta su 28 projekta, od koji je prihvaćemo 27, kojima je ukupno podeljeno 12 miliona i 700 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << hiljada dinara i to: Centru za samostalni život osoba sa invaliditetom, Udruženju paraplegičara, Udruženju Jablaničkog okruga za obolele od multipleskleroze, Odboru za ljudska prava, Udruženju bubrežnih invalida, Udruženju distrofičara, Savezu civilnih invalida rata Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Organizaciji boraca veterana rata od 1991. do 1999. godine, Udruženju za unapređivanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom „Sinergija“, Udruženju hranitelja „Sunce“, Okružnoj organizaciji slepih, Udruženju profesionalaca u obrazovanju i učenju „Apel“, „Udruženju omladine Roma, Udruženju roditelja „Ringeraja“, Udruženju za pružanje podrške osobama sa smetnjama u razvoju „Tezej“, Gradskoj organizaciji rezervnih vojnih starešina, „Nova konsalting“ Leskovac, Udruženju „Žene za mir“, Udruženju invalida rada i invalidskih penzionera grada Leskovca, Gradskoj organizaciji glivih i nagluvih, Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama i Društvu za cerebralnu i dečju paralizu.

„Neki projekti nisu odabrani zbog toga što njihove programske aktivnosti nisu u skladu sa ciljevima i idejom projekta“, rekla je predsednica komisije Suzana Stanković Ilić.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u bio konkretniji.

„Već četiri godine borimo se da pokažemo da jedino projektno finansiranje ima smisla, i da ljudi moraju da steknu znanje i umeće kako bi se bavili projektima. Jedini projekat koji nije prošao je projekat udruženja romske populacije „Rosa“ Ašima Saitovića. On je tražio milion dinara, kako bi u vrednosti od 500 do 600.000 podelili pakete romskoj populaciji, i 300.000 za učesnike projekta, a to su Saitović i njegova supruga. To je projekat kojim se traži milion dinara od građana Leskovca. Pitanje je da li treba da prihvatamo sve projekte, samo zato što je neko pripadnik određene populacije, ili zaista trebamo da gledamo kvalitet i smisao projekta. Gde su predstvanici Crvenog krsta koji rade taj posao, jer svake godine povećavamo po milion dinara  da to rade, gde je Centar za socijalni rad, kao i nevladin  sektor. Drago mi je da komisija je počela sa praksom da ne raspodeljuje novac svima, nego da se biraju samo oni projekti koji imaju smisla“, rekao je Cvetanović.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

ROSA: Zna li načelnica za problem preranih brakova medju Romima?

Izvor: JUGpress.com, 30.Avg.2016, 14:38

LESKOVAC..Udruženje gradjana „Rosa „ reagovalo je povodom obrazloženja na  sednici Gradskog veća o tome zašto njihov projekat neće biti podržan ...“Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća , od 28 projekata iz Oblasti socijalne zaštite koji će se finansirati iz budžeta grada leskovca u...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.