Goran Jović oslobođen svih optužbi, Privredna komora preti medijima?!

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2016, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Jović oslobođen svih optužbi, Privredna komora preti medijima?!

LESKOVAC – Presudama Apelacionog suda u Nišu od 26.11.2015 i od 4.3.2016.godine, potvrđene su presude Višeg suda u Leskovcu kojima je Goran Jović iz Lebana, predsednik Regionalne privredne komore, pravosnažno oslobođen svih optužbi za krivična dela.

Ovo je danas obajvila u svom saopštenju Privredna komora u Leskovcu u kome se ti sudski postupci protiv Jovića karakterišu kao “dva kafkijanska krivična postupka”.

“Sudske presude su samo potvrdile da je >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << protiv mr Gorana Jovića ali i protiv Regionalne privredne komore, više od 5 godina vođena prljava kampanja, da je bio u mnogim medijima blaćen i ocrnjen kao najgori kriminalac, potpuno proizvoljno, besmisleno i sa samo jednim jedinim razlogom, a to je da se on, ali i Regionalna privredna komora, obesčaste i oljagaju na najgori mogući način”, piše u saopštenju.

Prozivaju  se i policija i tužilaštvo.

“Takvim „akcijama“ Policijske Uprave u Leskovcu a onda i javnog tužilaštva, nije samo njemu naneta ogromna moralna šteta,već se italijanski partner IKARO s.r.l. iz Kortona, uz veliku materijalnu štetu, povukao iz zajedničkog posla sa Komorom. Zajednička firma, koja je trebala doneti brojne pogodnosti ne samo Komori nego i celom gradu,je likvidirana, a strani partner je svoju investiciju nastavio i zasnovao u drugoj zemlji (Makedonija)”.

Preti se pokretanjem pravnog postupka protiv medija, pre svega elektronskim, koji su pisali o krivičnim prijavama protiv Gorana Jovića.

“Zbog svega toga, i činjenice da se i dan danas po nekim, pre svega elektronskim medijima, prilikom pretrage i dalje mogu naći natpisi o mr Goranu Joviću kao kriminalcu, pokrenućemo odgovarajuću pravnu zaštitu. Želimo da se, koliko-toliko po Zakonu, ispravi velika višegodišnja nepravda i medijska hajka-plasiranjem neistina o mr Goranu Joviću, predsedniku i Regionalnoj privrednoj komori Leskovac”, zaključuje se u saopštenju Teginalne privreden komore u Leskovcu.

Jugmedia je, inače, izveštavala javnost o podnetim krivičnim prijavama protiv Gorana Jovića, kao što izveštava o krivičnim prijavama koje se podnese i protiv građana koji nisu na javnim funkcijama, a svaka informacija imala je uporište u zvaničnim saopštenjima državnih organa.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Jović oslobođen optužbi, sada bi da tuži novinare

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2016

Presudama Apelacionog suda u Nišu predsednik leskovačke Regioalne privredne komore Goran Jović pravnosnažno je oslobođen svih optužbi da je navodno učestvovao u korupciji, saopšteno je danas iz Regionalne privredne komore Leskovac...Jović se teretio da je 2009. godine u ime leskovačke Komore...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.