Godinu dana kućnog pritvora i nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića

Izvor: juGmedia, 12.Feb.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinu dana kućnog pritvora i nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića

LESKOVAC – Viši sud u Leskovcu doneo je danas presudu sedmočlanoj grupi bivših funkcionera i službenika grada Leskovca, optuženih da su zloupotrebili službeni položaj i proneverili 100 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Bivši gradonačelnik i bivši predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Slobodan Kocić osuđen je na godinu dana kućnog pritvora, gde će morati da nosi nanogicu.

Bivša >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << direktorka Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragan Stošić osuđena je na godinu dana zatvora, a vlasnik preduzeća „Produkt“ iz Pečenjevca Radovan Jovanović osuđen je na četiri meseca uslovne kazne zatvora.

Ostali osumljičeni su oslobođeni svih optužbi, a reč je uglavnom o članovima nadzornog odbora na leskova;kim gradilištima. Proces je trajao od proleća 2014. godine.

Oslobođen je danas Aleksandar Čogurić vlasnik preduzeća „Energo sistem Čogurić“, koji je bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja  i za gradnju bez dozvole u Vlajkovoj ulici.

Ove presude nisu pravosnažne jer su advokati najavili žalbu Apelacionom sudu.

Slobodan Kocić bivši gradonačelnik teretio se za zloupotrebu službenog položaja za više krivičnih dela, a prema navodima advokata, odbačene su optužbe za neka krivična dela,  dok mu je za druga dela izrečena pomenuta kazna.

Dragana Stošić je takođe terećena za više dela zloupotrebe službenog položaja.

Očekuje se da Viši sud izda saopštenje u kome će biti navedeno više detalja.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca

Izvor: JužneVesti.com, 12.Feb.2016

Viši sud u Leskovcu nepravosnažno je osudio sedmočlanu grupu bivših leskovačkih funkcionera optuženih za proneveru 100 miliona dinara iz budžeta. Bivši gradonačelnik Slobodan Kocić osuđen je na godinu dana kućnog pritvora sa nanogicom.

Nastavak na JužneVesti.com...

Nanogica za bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Feb.2016

Viši sud u Leskovcu doneo je danas presudu sedmočlanoj grupi bivših funkcionera i službenika grada Leskovca, optuženih da su zloupotrebili službeni položaj i proneverili 100 miliona dinara iz gradskog budžeta...Bivši gradonačelnik i bivši predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Slobodan...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.