Gde su i šta rade članovi kabineta bivšeg gradonačelnika

Izvor: juGmedia, 05.Feb.2013, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde su i šta rade članovi kabineta bivšeg gradonačelnika

LESKOVAC – Malo je ko od maloborjne ekipe kabineta bivšeg gradonačelnika Slobodana Kocića (DS) ostao posle smene vlasti u gradskim službama. Većina se bavi ranijim poslom, osim samog Kocića.

Lokalna vlast u Leskovcu promenjena je 6. novembra prošle godine i ta promena ogledala se u tome da je van vlasti ostala samo DS, sa, inače, najviše osvojenh mandata na majskim izborima.

Kociću privlačna Makedonija

Slobodan Kocić, koji od tada >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << skoro i da nije viđen u leskovačkoj javnosti, veći deo vremena,

kako naši izvori navode, provodi u Makedoniji i nepoznato je da li se nečim konkretnim bavi.

Posle smene izabran je za člana Predsedništva DS, najveće stranačke timske funkcije.

Saša Pešić, gradski većnik, šef kabineta, i najpominjaniji vladalac iz vremena vladavine DS u Leskovcu, vratio se svojim poslovima u turističkoj agenciji.

Pomoćnik gradonačelnika Milorad Mladenović Hans se takođe vratio ranijoj ljubavi – radu u udruženju građana, a sekretar Veća grada Zoran Rajković, sa pravosudnim ispitom, se bavi advokaturom u jednoj leskovačkoj advokatskoj kancelariji.

Rajković se oprobava u advokaturi

Pomoćnica gradonačelnika Dragana Stošić, koja je nekoliko meseci ranije imenovana na funkciji Direktora direkcije za urbanizam i izgradnju, smenjena je sa tog mesta i sad u toj direkciji radi poslove ineženjera. U međuvremenu je promenila politički tabor, pa se najavljuje da će biti šef kabineta predsednika Skupštine Živojina Strefanovića.

Saša Pešić se vratio turizmu

Na svoje staro radno mesto vratio se iz kabineta Tomica Petrović, a PR Igor Mitić je novinar “Večernjih Novosti”. Jedino je na tržište rada otišao Dušan Pešić, bivši poverenik za informacije od javnog značaja i zadužen za kontakte sa građanima, ali i jedan od najstarijih članova DS.

Smenjeni bivši funkcionrei će još tri meseca primati funkcionerske plate.

Revanšizam

Načelnici i načelnice gradskih službi, kao i direktori gradskih preduzeća iz DS su, naravno, smenjeni i svi rade poslove za koje su kvalifikovali. Negde, dodoše, ima revanšizma, pa se tako direktori šalju da rade u najzabačenija mestia.

I nova vlast prima nove ljude na izmišljena radna mesta

Novi direktori, kao i oni pre njih doveli su svoje ljude, a ovih dana se uveliko primaju novi radnici, po načelništvima, kulturnim ustanovima i preduzećima. Ne masovno, onde dva, onde tri.

Sve je ringišpil, jedino je novo ćutanje i zabijanje glave u pesak taze leskovačke opozicije.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.