Izvor: JUGpress.com, 15.Sep.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival demokratije “Mladi-agenti demokratije” u Leskovcu

LESKOVAC

Povodom Međunarodnog dana demokratije Udruženje građana „Žene za mir“ je u subotu 14. septembra na keju reke Veternice organizovalo uličnu akciju i žurku demokratije pod sloganom „Mladi – agenti demokratije“. Ovom akcijom smo želeli da okupimo mlade ljude koji žele da žive u modernom i demokratskom društvu, u kom su građani i građanke slobodni i jednaki pred zakonom, navode u ovom udruženju.

“Udruženje građana CRTA sa mrežom partnera >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << prvi put ove godine organizuje Festival demokratije od 13. do 15. septembra u više gradova u Srbiji, kao odgovor na sve veći broj izazova i pretnji s kojima se demokratija suočava. Uvereni smo da demokratija nestaje onda kada građani izgube veru u nju i svesni smo da svedočimo takvoj pojavi u Srbiji.

Zbog toga smo pokrenuli festival koji pod sloganom „Nema povlačenja“ radi na popravljanju demokratskog raspoloženja i pokušali smo da damo odgovore na neka ključna pitanja sa kojima se mladi suočavaju u današnjem društvu, gde je demokratija očigledno rezervisana samo za pojedince.

Verujemo da je politika otvorena za sve, a ne proces koji je rezervisan samo za političare. Naše je ljudsko i građansko pravo da učestvujemo u procesima u kojima se donose odluke koje utiču na naše živote.

Pravo svakog građanina je da u slobodnim i fer uslovima donosi odluke, jer su institucije servis građana i građanki ove države. Potrebni su nam mediji koji štite javni interes i bave se potrebama građana, a ne potrebama političara.

Mi odrasli smo propustili svoju šansu, šansu dajemo mladim ljudima da budu agenti demokratije, pa otuda i ovaj slogan kampanje „Mladi – agenti demokratije“ i „Nema povlačenja“”, navode u udruženju Žene za mir.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.