Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2019, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska i srpska kulturna baština

NIŠ-LESKOVAC

                            Narodna biblioteka „Radoje Domanović“  u Leskovcu i EU info kutak Niš  organizuju akademsko predavanje, pod nazivom „Evropska i srpska kulturna baština“, koje će održati docent  dr Jelena Petković. Događaj će biti održan 11. oktobra od 17 sati u Narodnoj biblioteci >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Leskovcu – Bulevar oslobođenja 61.

                              Na predavanju će se govoriti o karakteristikama evropske i srpske kulture i tradicije, o tome da li su tradicije prepreka ili podsticaj društvenih promena, (dis)kontinuitetu razvoja naše kulture, životu u multikulturalnom društvu, izazovima globalnog društva.

                                Akademska predavanja su jedna od aktivnosti koje EU info kutak Niš tradicionalno organizuje. Ideja je da se važne i zanimljive teme približe građanima i „izmeste“ iz akademskih krugova. Svi predavači u okviru akademskih predavanja su univerzitetski profesori.

                                 Ovom prilikom, u Biblioteci u Leskovcu biće otvorena izložba „Pozdravi iz Srbije“, koju su pripremili Delegacija EU u Srbiji i EU info mreža, o mestima kulturnog nasleđa u Srbiji. Izložba obuhvata devet lokaliteta koji su podržani ili obnovljeni sredstvima EU: Tvrđava u Baču, Jugoslovenska kinoteka u Beogradu, Rajkova pećina kod Majdanpeka, Tvrđava u Pirotu, Crkva brvnara na Zlatiboru, Golubačka tvrđava, Rajačke pimnice, Sinagoga u Subotici i Feliks Romulijana kod Zaječara.

                          Dr Jelena Petković je docent na Departmanu za sociologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, gde je završila osnovne, magistarske i doktorske studije sociologije. Učestvuje u izvođenju nastave na svim nivoima akademskih studija sociologije u okviru više obaveznih i izbornih predmeta. Svoju profesionalnu pažnju i naučno-istraživačko interesovanje orijentiše ka problemima iz oblasti sociologije kulture, sociokulturne antropologije, kulturologije, sociologije grada. Koautor je monografije nacionalnog značaja, objavila je više od tridesetak autorskih i koautorskih naučnih i stručnih radova u naučnim časopisima, kao i u zbornicima nacionalnog i međunarodnog značaja.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.