Dvojica studenta izbodena noževima

Izvor: Blic, 06.Nov.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica studenta izbodena noževima

Leskovac - Studenti S. J. (22) i T. S. (22) iz Leskovca izbodeni noževima su juče rano ujutru u centralnom leskovačkom, a posle ukazane pomoći u urgetnom centru operisani su i životi im nisu ugroženi. Na studente su oko 3.30 časova ujutro nasrnula dvojica nepoznatih muškaraca i ukupno im nanela devet uboda nožem, od kojih, srećom, nijedan nije bi smrtonosan. S. J. je zadobio šest, a T. S. tri uboda, uglavnom u predelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grudnog koša.

- Mladić S. J. je uspešno zbrinut na odeljenju hirurgije u leskovačkoj bolnici, a T. S. je morao da bude prebačen i operisan na Grudnoj hirurgiji Kliničkog centra u Nišu jer su njegove povrede teže. Međutim, još kod nas u Urgentnom centru bio je u stabilnom stanju, tako da verujem da je operacija u Nišu prošla bez komplikacija - rekla je „Blicu" Irena Ignjatović, načelnica Urgentnog centra u Leskovcu.

Istražni sudija Osnovnog suda je ovaj slučaj prepustio policiji, ali inspektori u cilju istrage nisu hteli da navedu više detalja, pa je teško i pretpostaviti motivi ovog zločina.

Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković rekao da su izbodeni mladići rođeni 1982. godine, dok u delovodniku urgentnog centra stoji 1988. godina. U policiji se navodi da su izbodeni u centralnom parku, a u bolnici nam je rečeno da su napadnuti kod fontane između dve robne kuće. Takva situacija pogodovala je širenju glasina i spekulacija pa se u Leskovcu, između ostalog, čula priča kako su se dvojica tinejdžera izbola nožem u tuči ispred jednog od gradskih kafića. I potonje informacije bile su konfuzne, ali su kockice ovog zločinačkog mozaika na osnovu naknadnih saznanja počele da se slažu.

- Obojica pacijenata bila su u svesnom stanju i sami su nam rekli svoje godine rođenja. Jedan od njih je ispričao da su se vraćali sa žurke kod prijatelja i da su ih kod fontane presrela dva muškarca, naprskali im spej u oči i počeli da ih bodu. Ni sami nisu znali šta ih je snašlo i zašto su se našli na meti nekih ludaka, a njihove krike nije imao ko da čuje jer je grad u to vreme bio prazan - priča jedna od sestara iz leskovačke bolnice.

U policiji nam je rečeno da S. J., koji studira u Novom Sadu., i T. S., student građevine u Nišu, nisu ni po čemu poznati policiji, a jedan od lekara je prokomentarisao da je reč o „dobrim dečacima" jer ih obojicu odranije poznaje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.