Dvojica radnika životno ugrožena posle saobraćajne nesreće kod Niša

Izvor: RTS, 30.Nov.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica radnika životno ugrožena posle saobraćajne nesreće kod Niša

Od osmoro povređenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na auto-putu u blizini Niša, i u kojoj su tri osobe stradale, dvoje je životno ugroženo. Svi su putnici kombija u kome je bilo 11 radnika koji su krenuli na gradilište u Leskovac. Prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju KC Niš kaže za RTS da su dvojica najteže povređenih radnika na mehaničkoj ventilaciji, da zahtevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podršku za održavanje hemodinamike i disanja, ali da se prati njihovo stanje i da se očekuje dalja stabilizacija.
Od osmorice povređenih radnika, četvorica su sa lakšim povredama. Jedan od njih je na sopstveni zahtev otpušten na kućno lečenje, a ostala trojica će verovatno biti otpuštena danas.

Prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju niškog Kliničkog centra, kaže da se na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju nalaze četvorica pacijenata.
"Dvojica od njih su definisani kao najteže povređeni i na mehaničkoj ventilaciji su. Njihovo stanje je stabilno. To jesu teške telesne povrede koje ugrožavaju život. Uglavno su to kontuzione povrede pluća i glave. Kod jednog pacijenta imamo i teške ortopedske povrede, karlice, obostranu fakturu rebara i kičmenog stuba", naveo je Janković.
Prema njegovim rečima oni još zahtevaju podršku za održavanje hemodinamike i disanja, ali se prati njihovo stanje i očekuje se dalja stabilizacija.
"Juče, odmah nakon prijemne obrade, trijaže i dijagnostike dvojica pacijenata su operisana. Povrede su bile takve da su zahtevali ortopedsko zbrinjavanje i tretman plastičnog hirurga. Njihova hirurška intervencija je uspešno završena. U postoperativnom toku oni su stabilno, odvojeni su od aparata za disanje. Tu ne očekujemo neko dalje komplikovanje zdravstvenog stanja", naveo je Janković.
Prema Jankovićevim rečima tim lekara koji je radio na zbrinjavanju povređenih je uigran i ekipe Hitne pomoći iz Niša su izuzetno dobro reagovale i najteže pacijente su inicijalno dovele na reanimaciju u Urgnetni centar.
"Primili smo osmoro pacijenata. Mi smo uigrana ekipa, prekinuli smo elektivni hirurški program, oslobodili sale za operacije za eventualno zbrinjavanje većeg broja povređenih. Očekivali smo možda i dramatičniju situaciju", istakao je Janković.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su G. B. (1973) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"TEŠKE POVREDE PLUĆA I GLAVE" Dvojica radnika još uvek ŽIVOTNO UGROŽENA nakon nesreće kod Niša

Izvor: Blic, 30.Nov.2019

Od osmoro povređenih u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na auto-putu u blizini Niša, i u kojoj su tri osobe stradale, dvoje je životno ugroženo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.