Dva meseca borbe Leskovčana protiv betonizacije naselja Dubočica

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva meseca borbe Leskovčana protiv betonizacije naselja Dubočica

Koncertima, druženjima i različitim akcijama, građani leskovačke Dubočice bore se protiv zidanja novih zgrada u ovom naselju. Njihova borba traje skoro 2 meseca, a kako kažu, ne gube volju jer žele da očuvaju drveće i zelene površine.

Glasanje za i protiv zidanja zgrada poslednji je performans u nizu koji su izveli građani, a kako kažu, ovime su poslali jasnu poruku da ne žele uništavanje zelenila. Iako su nadležni govorili o odlaganju izgradnje, građani smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da to nije rešenje.

Stanari Dubočice imaju i volju i snagu da se bore za ono što vole, jer kada čovek govori i živi iz ljubavi i za ljubav, njemu laž ne može da zamaže i zamuti oči, uši i um. Ne želimo odlaganje, želimo totalnu obustavu bilo kakve gradnje i uništavanja zelenih površina u naselju Dubočica - složni su građani.

Ne žele seču drveća i uništavanje zelenila, foto: FB Dubočica u srcu Zakonska je obaveza vlasti da radi u interesu građana, saopštavaju oni, te donosioce odluka pozivaju da ponovo preispitaju ideju o dodatnoj urbanizaciji naselja Dubočica.

Novom izgradnjom već urbanizovano naselje gubi oko 40 drveta koja stvaraju mikroklimu, deca gube prostor za igranje, penzioneri gube klupe na kojima provode vreme, a parking za te zgrade je već prebukiran, pa bi dodatnih 100 automobila bili problem za čitavo naselje - podsećaju građani.

Narednu akciju najavljuju za nedelju, 14. jul od 19:30 na mestu predviđenom za izgradnju - između zgrada S4, S5 i S6.

Podsetimo, negodovanje i okupljanje nezadovoljnih Leskovčana počelo je pre skoro 2 meseca kada su saznali da je urbanističkim planom predviđeno zidanje novi zgrada na mestu gde se trenutno nalaze dečja igrališta.

I dok građani od zahteva, koje su uputili peticijom, ne odustaju, nadležni uveravaju da je sve urađeno po pravilima i da će izgradnja novih stambenih jedinica pomoći “oživljavanju” naselja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.