Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2021, 23:11

Dušan Stanojević iz Jagodine pobednik Le saks festa

LESKOVAC

Na „Leskovačkim letnjim festivalima 2021” priređeno je drugo veče saksofonista pod nazivom “Le saks fest”, sa revijalnim nastupima poznatih saksofonista našeg grada. Pored revijalnog dela, po prvi put organizovano je takmičenje za mlade saksofoniste iz cele Srbije do 18 godina starosti. Za najboljeg je proglašen Dušan Stanojević iz Jagodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << drugi je Lazar Alimpijević iz Jagodine, dok je treću nagradu osvojio Jovan Arivović iz Pirota. Nastup emladih sakosofonista je ocenjivao žiri u sastavu: Bratislav Đorđević – Backo, Dimitrijević Rade – Raca, kao saksofonisti sa preko 40 godina iskustva i Ristić Predrag, profesor muzike u srednjoj muzičkoj školi „Stanislav Binički” u Leskovcu. Prvu nagradu u iznosu od 20.000 dinara obezbedila je mesara „MK” iz Leskovca, a najmlađeg učesnika takmičenja, Petra Živkovića iz Leskovca (2010. godište) je Turistička organizacija grada Leskovca nagradila vikendom u Sokobanji.

Celovečernji program i nastup saksofonista u revijalnom i takmičarskom delu programa pratio je leskovački orkestar „Južnjaci” iz Leskovca.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.