Dobrosavljević: Toni Bler po Evropi razgovara o srpskim nacionalnim pitanjima, a Skupština Srbije ćuti!

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2018, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrosavljević: Toni Bler po Evropi razgovara o srpskim nacionalnim pitanjima, a Skupština Srbije ćuti!

Nema razgovora o bilo kakvoj vrsti promene teritorije i promeni granica, kao što nije dopustivo da bivši premijer Velike Britanije Toni Bler u ime Srbije pregovora širom Evrope o pitanjima koja su od vitalnog značaja za naše građane, a da se o tome ne razgovora u Skupštini Srbije.

Ovo je danas u Leskovcu izjavio Vladimir Dobrosavljević predsednik Izvršnog odbora opozcione Narodne stranke tokom akcije „Jedan potpis menja sve, dajem potpis protiv Kosova u UN >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << “.

On je na konferenciji za novinare na Širokoj čaršiji kazao da je cilj akcije da se izvrši politčki pritisak na državni vrh Srbije oko pitanja statusa Kosova, odnosno, razgovora o razgraničenju zbog sumnje da se „nešto iza brda valja“ tokom mnogobrojnih pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Kosova Hašima Tačija.

Naš pokušaj je da javno mnenje sve vreme držimo budnim i da pokušamo da utičemo, pre svega, na državni vrh, da ne uđe u političke procese koji mogu da se završe katastrofalno po naše državno i nacionalno pitanje. Osnovno pitanje u ovom trenutku na kome Narodna stranka insistira jeste da s onim što je viševekovna baština srpskog naroda i naše države, ne sme igrati“, kazao je Dobrosavljević.

Novinarima se predstavio Jovica Stanković, poverenik Narodne stranke Leskovac, koji je kazao da je napravio tim od 15 mladih ljudi, te da se ubrzo očekuje osnivačka skupština i izbor rukovodstva

Ova stranka, dodao je, insistira na tome da se Kosovu i Metohiji ne dozvoli prisustvo međunardnim institucijama kao što su Ujedinjene nacije i UNESKO.

Jer bi u tom slučaju Kosovo i Metohija postala samostalna država, time bismo uradili jednu geostratešku katastrofalnu situaciju, stvorili bismo dve albanske Srbije na jugoistiku Evrope, što može da postane trajna  problematična stavka po bezbednost i stabilnost u ovom delu  Evrope“, ocenio je.

Ova stranka, naglasio je, protivi se bilo kakvom razgraničenju i prekrajanju granica, a Kosovo i Metohiju smatra delom države Srbije.

Nije nam prihvatljivo ni u jednom trenutku da se izvrši bilo kakvo prekrajanje granica, da se amputira neki deo Srbije zarad opet nekog dela  naše teritorije Kosovo i Metohije. To bi bilo kao da mi nešto naše dajemo za, opet, nešto naše“.

Zamoljen da prokomentariše najave Hašima Tačija o pripajanju takozvane Preševske doline Kosovu, on je rekao „da tu nešto može biti traumatično i da može imati nesagledive posledice po naše državne i nacionalne interese“.

Nažalost, savremena istorija nas uči da su mnoge  nezamislive mogućnosti postale moguće. Ako počinjemo da se odričemo jednog po jednog dela naše teritorije, neće se zaustaviti samo na vranjskoj kotlinli, ili kako je oni zovu Preševska dolina, završiće se mnogo dalje“, ocenio je čelnik Narodne stranke.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.