Izvor: Luftika.rs, 31.Jul.2020, 22:49

Direktoru bolnice u Leskovcu 5 meseci zatvora zbog nameštanja tendera

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević osuđen je na pet meseci kazne zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora zbog nameštenja tendera za usluge održavanje higijene u leskovačkoj bolnici, objavile su Južne vesti.
Prvostepenom presudom pred Višim sudom u Nišu, Dimitrijević je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Iako se prvobitno teretio za krivično delo trgovina uticajem, tokom postupka >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << tužilac je izmenio optužnicu, prenose Južne vesti.
Iz Višeg suda nema informacija da li su osuđeni i drugo dvoje optuženih – pravnica bolnice M. M. i predstavnik firme Transly D. S.
– Optuženi Nebojša Dimitrijević oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet meseci i izrečena mu je mera zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od jedne godine – kažu u Višem sudu.
Na ovu presudu, Dimitrijević ima pravo žalbe.
Dimitrijević se teretio za krivično delo trgovina uticajem, njegova saradnica, 51-godišnja M. M. za zloupotrebu službenog položaja, dok se predstavniku privatne firme 43-godišnjem D. S. stavlja na teret trgovina uticajem podstrekivanjem.
Direktor bolnice je bio optužen da je menjao konkursnu dokumentaciju javne nabavke za usluge održavanja higijene u bolnici, da bi posao dobile beogradske firme Transly i Respekt legal.
Posle hapšenja Dimitrijevića prošle godine, inače potpredsednika leskovačkog SNS-a, oglasio se i gradonačelnik Goran Cvetanović rečima da “iako je najlakše distancirati se kada je nekom teško, Dimitrijević i njegova porodica uvek će imati njegovu podršku”.
Uhapšen poznati novosadski doktor zbog pedofilije

Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Direktor bolnice u Leskovcu osuđen prvostepeno zbog nameštenja tendera

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2020, 10:12

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević osuđen je na pet meseci zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora zbog nameštenja tendera za usluge održavanje higijene u leskovačkoj bolnici...Prvostepenom presudom pred Višim sudom u Nišu, Dimitrijević...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.