Direktor povukao zabranu, Crvena će se ipak igrati

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2016, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor povukao zabranu, "Crvena" će se ipak igrati

Predstava BITEF teatra "Crvena: Samoubistvo nacije" ipak će gostovati u Narodnom pozorištu u Leskovcu, jer je prvi čovek tog teatra danas povukao zabranu pod pritiskom javnosti.

"Kontaktirali smo autore predstave i gostovanje u Leskovcu zakazano je za 19. mart", kaže Stanislav Grujić, direktor leskovačkog pozorišta.

On je juče izjavio da je gostovanje beogradske predstave otkazano zbog uvodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << songa pod naslovom "Je*i se Srbijo", kojim se "vređa Srbija i srpski narod". Danas kaže da i dalje misli da je taj song uvredljiv, ali ga "boli što je zabrana doživljena kao potez ugrožavanja prava žena", o čemu se, inače, govori u samoj predstavi.

"Jedan deo građanstva je to shvatio kao moj lični atak na prava žena, a ne na pokušaj da zaštitim dostojanstvo zemlje u kojoj živim. I dalje smatram da se tekst  "Je*i se Srbijo" ne sme izgovoriti u pozorištu jer to vređa nacionalni identiteta srpskog naroda, ali, eto, neka publika dođe da to gleda i sluša ako toliko želi, pa neka samo prosudi o čemu je reč", navodi Grujić za Blic.

Direktor dodaje da u celoj zbrci oko predstave politika i političari nisu imali nikakvog udela, već da je to bio stav pozorišta čiji je direktor. "Zaboleli su me komentari na društvenim mrežema o južnjacima, ali i o navodnom uplitanju politike. Evo, mi ćemo biti prvi grad van Beograda u kome će biti odigrana ta predstava", rekao je Grujić.

Reditelj predstave "Crvena: Samoubistvo nacije" Vojislav Arsić potvrdio je ranije da ovaj komad, osim u Beogradu i Novom Sadu, nije bilo moguće odigrati ni u jednom drugom gradu. Opširnije o tome možete pročitati OVDE.

Autor: Blic

Foto: Sonja Žugić

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.