Dani jagode u Krađorđevcu kraj Leskovca

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Maj.2018, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani jagode u Krađorđevcu kraj Leskovca

Juče je u Karađorđevcu odražana manifestacija „Dani jagode“ koja po četvrti put okuplja veliki broj proizvođača ovog voća.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović otvorio je manifestaciju, poručivši prisutnima da leskovački kraj ima veliki potencijal da bude značajni proizvođač i izvoznik jagoda.

„Dragi poljoprivredni proizvođači, zbog svih vas ,vrednih i marljivih, koji nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << zanemarili značaj poljoprivrede, ovakve manifestacije postoje. Vi ste zaslužni što leskovačka sela žive. Karađorđevac zauzima značajno mesto u poljoprivredi Leskovca. Protekle godine, imao sam priliku da posetim Hladnjaču “Marinković“, uspešan primer dobrog rada. Ona je jedan od dokaza da u ovom kraju, uzgajamo kvalitetne proizvode i imamo vredne ljude. Danas ste imali priliku da čujete stručna predavanja na temu uzgoja jagode, koja je na teritoriji okruga zastupljena na oko 4oo hektara, samo u Leskovcu sa 3oo. Svesni smo da opstanak sela zavisi pre svega od ljudi koji tamo žive, ali i podrške lokalne samouprave, pa podsticaji u poljoprivredu ni ove godine neće izostati“ - zaključio je gradonačelnik.

U ime stanovnika Mesne zajednice „Karađorđevac“ obratio se potpredsednik Žarko Georgiev, zahvalivši se gradonačelniku, donatorima i stanovnicima Karađorđevca na pomoći pri uređenju zgrade Mesne zajednice.

U okviru „Dana jagode“ prvi put organozovano je takmičenje u čišćenju peteljki. Gradonačelnik Cvetanović je pobednici, najsrećnijim proizvođačima izvučenim iz bubnja, kao i proizvođačima sa najlepšim jagodama uručio nagrade.

Posetioce manifestacije su svojim nastupom zabavljala deca iz KUD „Abrašević“ i učenici OŠ „Đura Jakšić“ iz Turekovca i Belanovca.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.