Dane Korica održao čas atletike u Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 11.Sep.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dane Korica održao čas atletike u Leskovcu

LESKOVAC

Legendarni atletičar Danijel Dane Korica, mentor Gradskog atletskog kluba „Leskovac“ u OŠ „Petar Tasić“ održao je čas atletike za mlade atletičare ovog kluba, ali i učenike tri osnovne škole. Ovaj javni čas atletike organizovao je Leskovački savez sportova, a cilj je promocija sporta i sportskih aktivnosti.

Dane Korica pohvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je organizaciju ovakvih manifestacija, rekavši da je ovo dobar način da se deca motivišu da se, pre svega, bave sportom.

„To je lepo i za sam grad, a po informacijama koje ja imam, u Leskovcu lokalna samouprava se trudi da pomogne sport i sportske aktivnosti, posebno mladih. To jeste naša budućnost i drago mi je da ovde postoje dobri uslovi. Atletika i drugi sportovi su lepi, a vidim i da je ova škola u znaku sporta. Među ovom decom, koliko sam uspeo da vidim za ovo kratko vreme, ima nekoliko zaista talentovanih. Uz dobar, naporan i konstantan rad sigurno mogu i da postignu značajnije rezultate. U atletici ne postoji neki određen period koji je preporučljiv za početak bavljenja ovim sportom. Ipak, bolje je da se deca ranije upoznaju sa nekim disciplinama, da se ranije naviknu na sport. Kad se naviknu, onda više nema nazad. Tu stiču nove drugare, a kad zavole sport, kad dobiju podršku sportskog saveza, škole, sve ih to tera da treniraju…“

Podršku ovom javnom času svojim prisustvom je pružila i Brankica Stamenković, članica Gradskog veća, koja je podsetila da Leskovac izdvaja 55 miliona dinara iz budžeta za finansiranje sportskih klubova i udruženja, ali i da radi na popravljanju i opremanju infrastrukture kako bi sportisiti imali bolje uslove za treninge.

I.S.

ANTRFILE: Dane Korica je i danas državni rekorder u disciplinama 5.000 i 10.000 metara. Rekorde je postavio na Prvenstvu Evrope 1971. godine.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Legendarni Dane Korica, održao čas atletike u Leskovcu

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Sep.2018

Legendarni atletičar Danijel Dane Korica u OŠ „Petar Tasić“ juče je održao čas atletike za mlade atletičare ovog kluba, ali i učenike tri osnovne škole. Ovaj javni čas atletike organizovao je Leskovački savez sportova, a cilj je promocija sporta i sportskih aktivnosti...Dane Korica pohvalio...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.