Cvetanović zadovoljan kvalitetom ali ne i dinamikom u Svetoilijskoj

Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović zadovoljan kvalitetom ali ne i dinamikom u Svetoilijskoj

LESKOVAC

Radovi na pojačanom održavanju Svetoilijske ulice završeni su i tim povodom se danas novinarima obratio gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je zadovoljan kvalitetom, ali ne i dinamikom, pa će izvodjači, za kašnjenje dobiti penale.

Rekonstrukcija Svetoilijske ulice odvijala se fazno. U prvoj je adaptirano 6oo metara kolovoza i trotoara u istoj dužini, a u drugoj je, novim slojevima asfalta, osvežena >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << raskrsnica sa ulicama Svetozara Markovića i Južnomoravskih brigada, podsetio je Cvetanović:

–          Vrednost prve faze je 24,9 miliona, a druge 6,4 miliona dinara. Sredstva je obezbedio grad Leskovac, a radove izveo ”Trejs PZP” iz Vranja. Kolovoz je presvučen sa dva sloja asfalta, a trotoari behaton pločama. Uradjena je nivelacija šahti i slivnih rešetki duž čitave ulice, a na kraju postavljena i vertikalna signalizacija. ”Tačku na i” stavljamo formiranjem drvoreda. U prvom delu ulice, mladice su već posadjene, u ostatku će ovaj posao biti uradjen na jesen.

Cvetanović je ocenio i da su dugi niz godina , saobraćajnice u ovom delu grada bile po strani, a da je poslednja veća investicija bila rekonstrukcija Hisarske ulice. Imajući u vidu činjenicu da je Svetoilijska ulica, što zbog istoimenog groblja, što zbog veze sa velikim brojem sela, vrlo frekventna, to se potreba za njenom rekonstrukcijom nametala i mnogo ranije, ali je realizovana tek na inicijativu aktuelne vlasti. Kvalitetom radova, gradonačelnik je zadovoljan, ne i njihovim dinamikom:

–          Mislio sam da izvodjač radova, koji prekorači rokove, može biti kažnjen smanjenjem cene i do 2o procenata, ali prema aktuelnom zakonu, to je samo 5 posto i upravo toliko ćemo ih i kazniti. Uz izvinjenje gradjanima zbog neprijatnosti izazvanih kašnjenjem, moram da dam i par pojašnjenja. Firme koje danas konkurišu za radove na putnoj infrastrukturi, iz predostrožnosti i bojazni da neće biti izabrane, jave se na nekoliko tendera, spuste cene i dobiju posao na nekoliko lokacija. Pritom, nemaju kapacitete da završe nijedan, a ne više projekata istovremeno. U konkretnom slučaju, firma koja ovde ugradjuje behaton ploče na trotoarima dobro radi, ali vrlo sporo, pa otuda i kašnjenja, koja će je koštati umanjenja ugovorenog iznosa.

Sve muke se, čim se ulice i trotoari završe, vrlo brzo zaborave, jer verujem da nema nijednog sugradjanina kome nije drago što se deo po deo Leskovca uredjuje,  čime on dobija izgled jedog modernog i razvijenog grada, zaključio je Cvetanović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.