Cvetanović u vinariji Stojkovića

Izvor: JUGpress.com, 16.Mar.2017, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović u vinariji Stojkovića

GRDELICA

Porodičnu vinariju familije Stojković danas je obišao gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović koji je ocenio da je ovo domaćinstvo “primer vredne i uspešne porodice” .

„U kući Stojkovića nekoliko generacija okrenuto je poljoprivredi, u ovom slučaju vinogradarstvu. Pre nekih šest godina krenuli su i sa proizvodnjom vina i rakije. Vinovu lozu gaje na 2,5 hektara, a godišnje proizvedu do 5.000 litara vina i 3.000 litara rakije. Svaki poljoprivredni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << proizvođač je sam za sebe firma, zato ulaganjem u poljoprivredu investiramo u privrednu granu koja zapošljava ljude i stvara novu vrednost”, rekao je Cvetanović.

” Kuća Stojkovića je pravi primer toga. Često govorimo o velikim i malim poljoprivrednicima, o velikim i malim gazdinstvima, ja bih rekao da je potrebno uspostaviti saradnju između jednih i drugih kako bi se poljoprivreda u Srbiji učinila konkurentnijom“ dodao je .

Cvetanović je poručio  i da lokalna samouprava i republika treba da budu podrška i partneri našim ljudima koji imaju imaju volje, imaju ideju i žele da rade u čemu je jedan od ključeva razvoja grada i napretka države.

Igor Stojković je rekao da je je proizvodnja krenula sa pola hektara i da se polako uvećava.

„Ove godine imamo dve i po hektara pod vinovom lozom. Pored mene tu su i otac i brat, tako samo prava porodična firma. Robu u glavnom plasiramo tako što ljudi samo dođu i uzmu od nas. Neki prijatelji su to nosili u inostranstvo, tako da je naša rakija otišla i u Škotsku, gde su Škotlanđani koji su je probali rekli da je bolja od viskija.“

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Cvetanović posetio porodicu Randjelović u Strojkovcu

Izvor: JUGpress.com, 17.Mar.2017, 19:44

LESKOVAC..Gradonačelnik Leskovca  Goran Cvetanović posetio je danas  poljoprivredno gazdinstvo porodice Ranđelović u Strojkovcu...Ova porodica se već duže od decenije bavi uzgajanjem različitih vrsta voća...Uzgajaju kruške, jabuke, šljive, višnje, vinovu lozu a poseduju malu hladnjaču za...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.