Cvetanović u poseti makedonskom gradu Kočani

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Jun.2017, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović u poseti makedonskom gradu Kočani

Delegacija grada Leskovca na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem posetila je makedonski grad Kočani gde se susrela sa gradonačelnikom Ratkom Dimitrovskim i direktorima komunalnih preduzeća u Kočanima, Vinici i Makedonskoj Kamenici.

Cilj posete je saradnja u oblasti komunalne infrastrukture uz razmenu iskustava i primera dobre prakse.

Na sastanku su dva gradonačelnika razmenila iskustva nekoliko zajedničkih projekata, uključujući izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i regionalne deponije za upravljanje čvrstim otpadom.

" U Leskovcu je već završeno postrojenje za tretman otpadnih voda, a oni imaju regionalnu deponiju za upravljanje čvrstim otpadom. Njihova iskustva su dragocena za grad Kočani i region - rekao je gradonačelnik Dimitrovski.

"Pored prijateljske saradnje vezuju nas i zajednički projekti. Pre desetak dana sam bio delegat Republike Srbije u Beču i tom prilikom govorio o našoj fabrici za prečišćavanje otpadnih voda  u koju je Evropska unija uložila 10,5 miliona evra. Mi smo ovde da razmenjujemo iskustva i iz drugih oblasti društvenog života - rekao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca , direktorka JKP "Vodovod" Kosara Ilić i pomoćnik direktora leskovačkog "Vodovoda" Staniša Ristić susreli su se i sa Darkom Mitevskim, gradonačelnikom Makedonske Kamenice i Emilom Dončevim, gradonačelnikom Vinice.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.