Izvor: JUGpress.com, 12.Jul.2023, 16:18

Cvetanović obećao radnicima “Džinsija” da će “sve biti u redu” , izgleda da su mu poverovali

LESKOVAC

„Predlog gradonačelnika je da se što pre dovede novi investitor, a da će „Džinsi“ izmiriti sva dugovanja koja ima ka radnicima i državi u nekom skorom roku”, rekao je posle sastanka radnika Džinsija sa gradonačelnikom Leskovca jedan od njih Stefan Jovanović.

“Rečeno je da će sve biti kako treba, niko neće ostati na ulici. Gradonačelnik je rekao i da imamo pravo na otpremninu, a da firma neće ići u likvidaciju, nego u stečaj. I >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dok firma ne ode u stečaj ne smemo da promenimo firmu, kako bi smo mogli da ostvarimo sva prava koja nam po zakonu sleduju, “ rekao je on novinarima.

Od ostalih radnika nismo mogli da čujemo kakvi su im utisci posle ovog razgovora jer su vrlo brzo otišli.

Inače, okupljenim novinarima osoba koja prima platu od novca svih građana za posao portparolke gradonačelnika Aleksandra Stojanović nije dozvolila ni da snime početak ovog razgovora, što je inače uobičajena praksa čak i kod susreta na najvišem nivou što, izgleda, ona ne zna.

A posao , za koji je plaćena od novca svih građana je, da i to, između ostalog, zna.

Danas se ispred zgrade lokalne samouprave okupilo stotinak radnika „Džinsija“. Oni su tražili pomoć od Grada Leskovca u rešavanju svog problema, s obzirom da su dobili sms poruku u kojoj stoji da će preduzeće otići u likvidaciju i da su oni ostali bez posla. Radnici tvrde da i dalje ne znaju koji je njihov status, te da se priča da su trenutno na 60% od plate , niti da li imaju pravo na otpremnine, da li će biti prebačeni na tržište rada ili će ih preuzeti neke od drugih firmi.

„Neki su bili na razgovor u „Juri“ i tamo im je rečeno da im ne trebaju radnici, ali da im je iz grada rečeno da moraju da zovu radnike na intervju za posao“ kaže Stefan Jovanović.

Pojedini radnici su se rapitivali i za svoj radni staž, a neki tvrde i da tu ima problema.

„Meni fali radni staž od 2015.-2023. godine, praktično do danas“ tvrdi jedna od radnica i kaže da su joj u upravi rekli da se to trenutno ne vidi, da će sve biti rasčišćeno.“

„Otrpilike kod svake pete osobe fali staž kao i meni, kod nekih je isprekidano, recimo fale dva meseca u jednoj godini… Mi smo svo to vreme uredno radili.“

„Od gradonačelnika Cvetanovića tražimo da nas zaštiti kao građane, ali ćemo tražiti i zaštitu Inspekcije za rad“ kaže Sandra Cvetković

Predstavnike radnika je primio načelnik Gradske uprave Leskovca Miloš Cvetanović, a nekih sat kasnije svi su primljeni na razgogor sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, ali bez prisustva medija. (kraj) IS-LJS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.