Cvetanović: Trebalo je ranije da promenim direktora Pijace

Izvor: juGmedia, 28.Avg.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Trebalo je ranije da promenim direktora Pijace

Dugovanja leskovačke pijace prema javnim i privatnim preduzećima narasla su na 100 miliona dinara, ali i pored toga, kako tvrdi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, grad je prema ovom javnom preduzeću tolerantan i pruža mu pomoć kroz  razne subvencije.

On je danas u novim prostorijama „Pijace“ istakao da će lokalna samouprava i dalje imati strpljenja prema ovom preduzeću, jer su konačno primećuju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << određeni rezultati.

 „Sve zavisi od prvog čoveka, krivim sebe što ranije nisam presekao. Veliki problem je bio bivši direktor i  trebao sam da mu skratim mandat, tu je opozicija bila potpuno u pravu.  Sada je napravljen veliki pomak, ali kada direktor kaže da očekuje dalju pomoć, moraću da kažem da je dovoljna pomoć što nam 100 miliona dinara i dan danas duguju, a mi i pored toga dajemo subvencije, ne vršimo pritisak na njih i ta tolerancija je najveća podrška“, izjavio  je prilikom današnjeg obilaska Pijace gradonačelnik Cvetanović.

Nove prostorije u kojima se nalazi JP Pijaca koristiće 26 radnika zaposlenih u administraciji, troškovi preseljenja iznosili su 650 hiljada dinara, a vrednost lokala iznosi 28,5 miliona dinara.

Direktor JP Pijace Ivan Milovac kaže da je u nove prostorije preseljena  administracija koja je posle dugo godina konačno dobila normalne uslove za rad.

„Prošle godine u ovo vreme imao sam sastanak sa gradonačelnikom i predsednikom skupštine i sve što smo se tada dogovorili sa njihove strane je ispunjeno. Mi smo već za šest meseci imali pozitivno poslovanje, a nadam se da ćemo do kraja godine postići odlične rezultate“, objasnio je Milovac.

Kako je istakao, broj radnika smanjen je sa 120 na 103, potpisan je reporgam sa radnicima o 12,5 zaostalih zarada, a od septembra od kada je stupio na dužnost, isplaćeno je  pet zaostalih zarada, dok se ovogodišnje zarade isplaćuju redovno.

Gradonačelnik o novom direktoru kaže da je za razliku od njegovog prethodnika, Milovac uspeo da sa istom ekipom postigne mnogo bolje rezultate, što znači da ga to kandiduje na sledećoj sednici Skupštine za direktora koji može da donese pozitivne promene.

U ime grada i predsednika skupštine, Cvetanović je ovom preduzeću čestitao današnju slavu Veliku Gospojinu, koju je JP Pijaca, prvi put proslavila u novim prostorijama.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Leskovačke “Pijaca” u novim prostorijama

Izvor: JUGpress.com, 28.Avg.2018

LESKOVAC..„Ovo preduzeće je, nakon nekoliko teških godina, uspelo da se izbori sa problemima i u ovoj godini su krenuli u pozitivnom smeru”, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao nove prostorije Javnog preduzaća „Pijaca“...On je rekao da su nove prostorije...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.