Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović : Tražićemo uvid u novčano stanje klubova

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća  odobrena su sredstva za finansiranje i sufinansiranje 113 projekata u oblasti sporta u drugoj polovini ove godine.

Za ovu namenu iz gradskog bužeta odvojeno je 23 miliona dinara.

Na kokurs je podneto 115 projekata, a oni koji nisu ispunili uslove konkursa su: košakraški klub „Zdravlje 09“ čija dokumentacija nije bila u skladu sa raspisanim konkursom, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i „OFK Bobište“, koji je odustao od zvaničkog takmičenja. Ukupna potraživanja odobrenih projekata bila su preko 64 miliona 600 hiljada dinara, rekao je predsednik komisije za izbor projekata Milan Mitić.

Ododbrena su sredstva za tradicionalne turnitre, i to klubu „Karate klub Bušido“ („Međunarodni bušido klub 2016), plivačkom klubu „Leskovac“ („Pobednik 2016“), atletskom klubu „Dubočica“ („Međunarodni atletski miting“), rukometnom klubu „Meteor“ („Međunarodni turnir rukometnih nada 2016“), kao i mačevaočkom klubu „Dubočica“ („Memorijal Miša Pavičević“).

Tražimo uvid u novčano stanje klubova, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je diskutovao povodom ove tačke dnevnog reda.

„Potrebno je da imamo razvijene mehanizme trošenja novca koje grad izdvaja za sport, što je u korelaciji sa ukupnim finansijskim sredstvima kojima klubovi raspolažu iz drugih izvora. Takav je primer sa članarinom za treninge, naročito kada su u pitanju mlađe kategorije. Hoćemo da u buduće imamo uvid u novčano stanje svih klubova koji dobijaju budžetska sredstva, kako bi grad mogao da određena novčana sredstva dodaje samo onim klubovima koji nemaju sopstvene izvore. Poznato je da mnogi klubovi imaju članarine koje uopšte ne prijavljuju. Hoćemo da neutrališemo moguće situacije da klubu bude odobreno sufinansiranje po projektu, a da taj klub ima samo školu, odnosno trenira samo mlađe kategorije sa naplatom članarine i velikim prihodom po toj osnovi,“ rekao je Cvetanović koji nije precizirao da li je ovaj zahtev u skladu sa pozitivnim propisima o projektnom sufinansiranju u sportu.

Na predlog Cvetanovića Gradsko veće je usvojilo sledeće zaključke: Obavezuje se Gradska uprava za društvene delatnosti da formira bazu podataka svih sportskih klubova i udruženja koja konkurišu za novčana sredstva iz bužeta grada po osnovu sufinansiranja projekata u oblasti sporta sa konkretnim podacima o svakom klubu koji naplaćuje članarinu članovima, u kom iznosu i koliko prihoda na mesečnom i godišnjem nivou ostvaruju, kao i koji klubovi rade samo sa mladim kategorijama.Prilikom razmatranja i odlučivanja po konkursnim prijavama, potrebno je da komisiji budu dostupni ovi podaci.

Drugi zaključak je da se budžetskoj inspekciji grada Leskovca nalaže da programom rada predvidi kontrolu sportskih klubova i udruženja, kao i da u kontinuitetu sprovodi inspekcijski nadzor u vezi trošenja budžetskih sredstava po odobrenim projektima.

„Tamo gde su manja sredstva odobrena nego što je komisija, to znači da je to dobar znak. To znači da tamo gde su već pričali po gradu da su određena sredstva dobijena pre odluke Gradskog veća, napravljena je korekcija tako da će tim klubovima, predsednicima i direktorima to biti upozorenje da ubuduće nećemo  biti tako blagonakloni kao do sada“, naglasio je Cvetanović.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Grad podržava 27 projekata u oblasti socijalne zaštite

Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2016

LESKOVAC..Na današnjoj sednici Gradskog veća data je sglasnost  na odluku o izvoru projekata organizacija i udruženja iz oblasti socijalne zaštite za 2016. godinu...Odlukom o budžetu grada za finasiranje programskih aktivnosti organizacija u oblasti socijalne zaštite za 2016. godinu opredeljeno...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.